Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Sneža Čolić ponovo u crveno-belom!

Snežana Čolić nakon šest godina ponovo u dresu Crvene zvezde!

Prvo pojačanje KKŽ Crvena zvezda mts za narednu sezonu je Snežana Čolić. Mirnoća i iskustvo plejmejkera biće od velikog značaja crveno-belom timu u kvalifikacijama za Evroligu. Crvena zvezda i Snežana Čolić dogovorili su saradnju na 1+1 sezonu.

Sneža (30) je protekle dve sezone provela u Art Basketu, sa kojim je osvojila Kup Milan Ciga Vasojević i dva puta predvodila tim do finala plej-ofa ŽKLS. U sezoni za nama je u proseku ubacivala 13 poena uz 6.7 asistencija.

Karijeru je započela u rodnoj Loznici, zatim je nastupala za Radivoj Korać, Ordusport, Kvarner, Vašaš i Hanover, da bi se posle pauze nakon ostvarenja u najbitnijoj ulozi vratila košarci u dresu Radničkog iz Kragujevca.

Za Crvenu zvezdu je nastupala u sezoni 2015-16 i upisala 26 nastupa, uz 247 poena i trofej u Kupu Milan Ciga Vasojević, prvi za naš klub posle 12 godina. Sa Crvenom zvezdom je igrala i finale plej-ofa, a doprinela je trojkom za pobedu protiv Vrbasa u polufinalu, uz zvuk sirene.

Kao 3h3 reprezentativac branila je boje državnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zajedno sa izdankom Zvezdinog sistema i bivšom košarkašicom Crvene zvezde Katarinom Zec, Žaklinom Janković i Aleksandrom Račić.

Snežo, dobrodošla nazad!

Izvor: KKŽCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama