Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић: Тражим само подршку за момке

Фудбалере Црвене звезде сутра од 20 часова очекује 168. вечити дерби, а нови шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је изнео своја очекивања пред овај меч.

Нема потребе најављивати важност и величину овог сусрета. Вечити дерби је увек посластица српског фудбала. Очекујем утакмицу пуну жара, борбе. Познајем филозофију игре колеге Петрића, мислим да Партизан има квалитет за ту његову идеју. Резултати на почетку нису били онакви какви су очекивали, али мислим да имају квалитет и наше поштовање у припреми утакмице. Међутим када дуел почне Црвена звезда мора да покаже квалитет и однос и да смо ми ти који желимо да контролишемо ситуацију, играмо за гол, будемо директни и на крају имамо један добар резултат – истакао је Милош Милојевић.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на статус Охија и Кулибалија.

Охи је дефинитивно у карантину, није отишао до Брондбија, а да ли ће играти на дербију то ћете видети на сутрашњој утакмици – и додао:

– Имамо квалитет да их нападнемо и са двојицом нападача и са једним. Имају различите карактеристике Кулибали, Пешић и Охи. Постоји добра могућност за варијације и што се тиче система. Ко год да буде играо ће се уклопити у наше захтеве и биће претња за Партизан. Не мислим да је то толико битно ко ће играти, него како ће играти цела екипа, јер ако екипа њима помогне, онда ће и они помоћи екипи.

Говорио је Милојевић и о здравственом стању играча, али и о изузетно значајном тимском духу.

– Извештај који сам добио после тренинга синоћ од медицинског тима је да су сви спремни и да су сви добро. Имамо још 36 сати до утакмице, тако да мислим да ће сви до утакмице бити још више спремни. Тимски дух нас је подигао у другом полувремену против Јавора и то је ствар којом са био најзадовољнији што се тиче те утакмице, три поена и то да се екипа психолошки подизала у другом полувремену, да је расла и да се осетио позитиван дух са клупе. Осетило се јединство. Мислим да се психолошки враћамо после шока од Хаифе. Нисам очекивао да играчи који нису имали минутажу имају бољу такмчарску форму. Екипа је радила добро код претходног стручног штаба, не мислим да је то проблем. Мислим да увек може боље, некад и претерам у томе, то није проблем и није моје оправдање, никада не сме ни бити, као ни играча Црвене звезде. Момци знају шта је одговорност, они су су професионалци, на њима је да увек буду спремни. Знам да су добри момци и карактери и да ће бити на максимуму својих могућности не само сутра, него на свакој утакмици.

Истакао је Милојевић да је играчима неопходна подршка нашег дванаестог играча.

– Људи могу да доносе закључке какве желе, ко плати улазницу може да коментарише, свако ко је сезонски члан има право на свој коментар. Када сам изабрао овај посао схватио сам да када се побеђује екипа побеђује, а када се губи тренер губи. Не мислим да ако победимо и верујем ћемо победити да се мисли да сам ја мађионичар, зато што нисам. Ако се изгуби наравно да највећа одговорност иде на мене, ја сам спреман да то преузмем. Очекујем са друге стране да момци на терену преузму одговорност што се тиче задатака. Не могу да очекујем и да тражим нешто од навијача, тражим само подршку за момке, то је једино што тражим.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о такмичарској форми Кулибалија.

– Дерби утакмица, свако може да одигра бар пет минута, он је професионалац ,може сигурно бар на мотивацију. Може да се поставља питање да ли је у такмичарској форми, последњу утакмицу је одиграо у јуну, не вероватно, али мислим да има квалитет, специјални који нама одговара. Мој став је да може на мотивацију да одигра, наравно знамо које последице могу бити касније, али дерби се игра два, три или четири пута годишње, тако да мислим да ни он не би био срећан да због тога што није играо од јуна да га склоним за овај меч. Када доведете појачање, морате да му дате на важности, статус. Једини и основни циљ нам је да нађемо тих једанаест који могу најбоље заједно и који могу најбоље да одиграју сутра утакмицу.

Није крио Милош Милојевић да очекује тешку утакмицу против вечитог ривала, али је и истакао да је најбитније да његова екипа игра своју игру.

-Био сам присутан на пар утакмица у другој улози, није лако играти тамо, добро се осећају у својој кући, као и ми у нашој. Мислим да има играча на које треба посебно обратити пажњу, али не бих желео да овим одговором помажем колеги из супротног табора. Битно је да неутралишемо те њихове квалитете које имају, добри су у транзицији и на прекиду. Знам Горданов карактер и опредељење, мислим да је више колико смо ми спремни да уђемо у ту борбу, ако ту све буде било како треба, сигуран сам да имамо квалитет да у фудбалском делу ми буде доминантнији. Постоје неке ствари које морају да се одраде, небитно да ли се игра против Партизана, Јавора или било ког другог противника, то је тај физички захтев, моторика, дуел игра и то је тактичка дисциплина.

Открио је стратег црвено-белих и шта би по његовом мишљењу могло да одлучи 168. вечити дерби.

– Мислим да ће пресудна бити борба за другу лопту, очекујем утакмицу пуну жара и интензитета, као и да моји играчи остану мирни у глави, што се тиче неке оштрије игре, контаката, дуела. Када играте на гостовању, ако не прихватите ту борбу и захтев који противник постави, онда може да дође до проблема, ми имамо момке који то могу да одраде. Фудбал ћемо играти и сигуран сам да имамо квалитет а играмо добар фудбал, али и остале ствари морамо да одрадимо на јако добром нивоу.

Истакао је Милојевић да ће његови изабраници бити додатно мотивисани да остваре победу на гостујућем терену.

– Ми морамо да гледамо на ову утакмицу, тих шест и по година нам не прија због статистичких података. Имамо основни циљ а то је да прођемо први кроз циљ у мају. Не треба да обраћамо пажњу на тај податак и желео бих да нам то буде додатна мотивација, да изађемо као победници, да момци схвате да морамо и тамо да играмо нашу игру са нашим односом и да морамо да славимо – закључио је шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама