Фудбал Фудбал/Вести

Калифа Кулибали у Звезди!

Црвена звезда је довела још једно капитално појачање у летњем прелазном року, а реч је о нападачу Калифи Кулибалију који је са нашим клубом потписао уговор до краја сезоне, уз могућност продужетка на још једну годину.

– Драго ми је што сам овде. Звезда и Београд су веома интересантни за мене. Познајем Букарија, играли смо заједно прошле сезоне, и задовољство ми је што ћу наступати за клуб са таквом традицијом и историјом. Биће ми задовољство да допринесем Звезди ове сезоне, а циљ нам је да освојимо првенство и стигнемо што даље у Лиги Европе – почео је Кулибали.

Упознат је стамени нападач са нашим клубом веома добро, а позитивне сигнале добио је и од Османа Букарија.

– Гледао сам Звезду пре доласка, изузетно занимљива екипа. Пратио сам клуб и на инстаграму, тако да сам добро упознат са свим дешавањима. Причао сам и са Букаријем, као што рекох, имао је само најлепше речи о клубу и допринео мојој одлуци да дођем у Звезду. Знам и да су људи изузетно везани за Звезду, те да клуб има огромну армију навијача. Заиста, само најлепше речи сам чуо о клубу и једва чекам да уложим свој максимум како би остварили циљеве.

Имао је поруку Кулибали и за навијаче.

– Хвала навијачима на речима подршке на инстаграму. Даћу свој максимум да остваримо што више победа и да се радујемо новим успесима – рекао је Кулибали који ће у Звезди носити дрес са бројем 70.

Кулибалију је на доласку честитао и председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

– И у овој сезони је најзначаније освајање шампионске титуле. То нам је циљ и мислим да имамо све предуслове како бисмо га остварили. Јачањем на позицији нападача, само радимо на томе да одговоримо захтевима који нас чекају. Спортски сектор је проценио и верујемо да ће играч ових квалитета бити допринос Звездиној игри којој тежимо. Чекају нас велике утакмице, у Звезди је свака таква. И овом приликом бих замолио навијаче да како су пратили велике утакмице које је наш клуб играо, да исто тако дођу и на оне које су по значају потпуно равноправне у освајању титуле, а то нам је основни циљ. Верујем да ће лепша игра коју наш тим ради и која се базира на головима, привући све љубитеље фудбала, а посебно звездаше да дођу и испуне стадион који ће, надам се, забележити велике радости свих нас – рекао је Мијаиловић.

Наш спортски директор Митар Мркела нас је ближе упознао са карактеристима новог нападача.

– Наше ново појачање је Калифа Кулибали који је играо за Шарлоу и Гент, а последњих пет сезона за Нант. Ради се о играчу одличних атлетских способности, висок је, изузетно сналажљив у противничком шеснаестерцу. Игра главом, са обе ноге, и верујем да ће бити значајно појачање – рекао је Мркела.

Велики број утакмица чека фудбалере нашег тима у наредном периоду.

– Одлуке доносимо у односу на захтеве које постављамо пред нас, а они су увек највиши и желимо да на свакој позицији имамо квалитетно решење и играче различитих карактеристика како би сваком противнику могли на више начина да покажемо ко смо. У наредна два и по месеца, играћемо 18 утакмица у првенству, купу и Европи. То је тешко да се поднесе и због тога ћемо терет морати да равноправно поделимо на све играче и у склопу тога желимо добро решење на позицији нападача.

Притисак у Звезди је нормална ствар…

– У Звезди могу да играју и раде људи који су спремни да прихвате притисак. Захтеви Звезде су велики, а ја верујем да Кулибали има довољно искуства, јер је играо на високом нивоу. Играо је утакмице Лиге Европе и сигуран сам да ће тим искуством допринети и бити значајно појачање које може да издржи све, па и притисак – рекао је Мркела.

Калифа Кулибали је рођен 21. августа 1991. године у главном граду Малија – Бамоку. Фудбалску каријеру је почео у локалном Реал Бамоку, где је талентом, али и висином од 197 центиметара одскакао од конкуренције, што није могло да прође незапажено код челинка ПСЖ-а који су 2011. године довели снажног нападача. Након што је три године наступао за други тим ПСЖ-а и на 86 утакмица постигао 30 голова, уследио је прелазак у Шарлоу. Афирмацију стиче управо у Белгији, где је прво у Шарлои на 32 утакмице постигао седам голова, да би затим појачао Гент за који је на 85 мечева постигао 25 погодака. Пуних пет сезона пре доласка у Црвену звезду провео је у Нанту где је на 110 утакмица постигао 26 голова. Такође, стандардан је репрезентативац Малија и у националном тиму има учинак од 30 утакмица и шест погодака.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама