Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Makabi Haifa 2:2 (2:1)

Crvena zvezda je remizirala u meču sa Makabijem iz Haife rezultatom 2:2, što znači da su Izraelci obezbedili plasman u Ligu šampiona (ukupan rezultat 4:5), dok će izabranici Dejana Stankovića igrati Ligu Evrope. Pogotke za naš tim su postigli Aleksandar Pešić i Mirko Ivanić. 

 

Crvena zvezda – Makabi Haifa 2:2 (2:1)
 
Stadion: „Rajko Mitić“.
 
Sudija: Entoni Tejlor (Engleska).
 
Strelci: Pešić u 27. i Ivanić u 43. minutu za Crvenu zvezdu, a Sandgren u 45. i Pavkov u 90. minutu (autogol) za Makabi.
 
Žuti kartoni: Kanga, Dragović, Rodić, Ivanić (Crvena zvezda), Sandgren, Haziza (Makabi).
 
Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić (od 84. Sanogo), Srnić, Kanga (od 53. Kangva), Ivanić, Bukari (od 84. Ibrahim), Katai, Pešić (od 78. Pavkov).
 
Rezerve: Popović, Stanković, Leković, Gobeljić, Sanogo, Kangva, Nikolić, Ben, Ibrahim, Mitrović, Ohi, Pavkov. 
 
Makabi Haifa: Koen, Sandgren, Planić, Goldberg, Kornud, Lavi, Mohamed, Čeri (od 90. Geršon), Haziza, David (od 72. Acili), Pjero.
 
Rezerve: Fuš, Mišpati, Acili, Čibota, Menakem, Rukavicja, Arad, Abu Fani, Dahan, Levi, Elijahu, Geršon.
 
Crveno-beli su, kao što je bilo i očekivano u meč ušli silovito, sa željom da se što pre postigne pogodak koji bi poravnao rezultat iz prvog meča. Već u trećem minutu su naši fudbaleri pripretili, nakon brzog kontranapada. Najpre je Pešić prebacio loptu preko defanzivne linije Makabija, do Kataija, a Zvezdina desetka je driblinogom nadmudrila Planića, ali je Sandgren pravovremeno intervenisao. U 12. minutu meča Kangi je malo nedostajalo da postigne pogodak na gotovo identičan način kao i u Haifi, s obzirom da je sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu. Pešić je ponovo bio u ulozi kreatora, kada je hitao po levom boku, a zatim proigrao Bukarija, koji je odložio loptu do Kange, ali je stativa bila saveznik našeg rivala. Nastavio je Kanga da preti sa distance,pa je tako i u 24. minutu gađao, a lopta je odskočila ispred Koena koji je krajnjim naporima uspeo da je „ukroti“.
 
Inicijativa crveno-belih se isplatila u 27. minutu meča, kada je Aleksandar Pešić pogodio mrežu Makabija. Ipak, velike zasluge idu Kataiju, koji je osvojio duel protiv Sandgrena, zatim protutnjao u svom stilu i poslao oštru loptu u peterac, koju je uštopovao Goldberg, te praktično asistirao Pešiću, koji je u padu pogodio. I tri minuta kasnije je mogla Zvezda da pogodi, kada je Bukari poslao centaršut na ivicu kaznenog prostora do Ivanića, koji je iz prve šutirao, ali je lopta završila tik pored stative, iako ju je ceo stadion video u golu. Naši fudbaleri su golom podigli crveno-belu armiju navijača na noge, a akciju je pokrenuo Katai. „Magiko“ je najpre oduzeo loptu Sandgrenu, a zatim je povukao loptu u šesnaesterac Makabija. U 39. minutu je i Pešić gađao sa distance, ali pravo u Koena, međutim sve je to bila uvertira za novi pogodak Crvene zvezde, koji je usledio četiri minuta kasnije, a ovoga puta je egzekutor bio Mirko Ivanić. Požrtvovano je Srnić oduzeo loptu Pjerou na sredini terena, a onda usledila akcija kao iz udžbenika. Kanga, Katai, Pešić i zatim Mirko Ivanić, koji je sa leve strane pogodio bliži ugao i to samo rašlje gola, za erupciju oduševljenja na Marakani. Ipak, poluvreme se nije završilo najbolje za naš tim, s obzirom da su gosti smanjili preko Sandgrena, premda je Borjan odbranio penal Hazize svega minut pre toga.
 
Drugo poluvreme je počelo nešto mirnije, ali je šansa Pjeroa iz 51. minuta, koju je sprečio Borjan, „probudila“ sve aktere na terenu. Katai je u 58. minutu meča izveo slobodan udarac sa 18 metara, ali je njegov pokušaj preleteo preko prečke Makabija. Intervenisao je Borjan i u 65. minutu posle čega je lopta zakačila stativu, a gađao je Kornud. Menjao je Stanković, pa su na teren ulazili redom Kangva, Pavkov, Sanogo i Ibrahim, želeo je svežinu šef stručnog štaba našeg tima. U svim tim taktičkim nadigravanjima, menjao je Mister i formaciju pa smo zaigrali sa tri igrača u zadnjoj liniji svesni da nam treba gol za Ligu šampiona. Ipak, igrao se 90. minut kada je Acili izveo slobodan udarac, a Pavkov poslao loptu u mrežu sopstvenog tima. Želeli su fudbaleri našeg tima da uzvrate, imao je Katai priliku u poslednjim trenucima meča, pokušao je i Ivanić, a zatim i Milunović, ali nije to bilo dovoljno. 
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama