Košarka Košarka/Vesti

Početak priprema i kontrolne utakmice Crvene zvezde mts

Košarkaši Crvene zvezde mts polako „pale motore” posle zasluženog odmora i sezone u kojoj su osvojili „triplu krunu”.

Nova sezona se polako bliži, a prvotimci crveno-belih pretrpeli su brojne promene pred takmičarsku sezonu 2022-2023, koja u Beogradu zvanično počinje utakmicom protiv ekipe MZT.

Novi trener Vlada Jovanović sa stručnim štabom koji je kompletirao tokom leta (Marko Simonović, Miodrag Dinić, Branko Jorović, kondicioni trener Vladimir Radonjić…) napravio je plan priprema koji će biti izuzetno važan pred veoma zahtevnu i napornu sezonu koja čeka prvi tim KK Crvena zvezda.

Deo ekipe koju čine domaći igrači pod nadzorom trenera i stručnog štaba KK Crvena zvezda krenuo je posle lekarskih pregleda i PCR testova, individualnim treningom 15.8.2022. godine.

Prva nedelja u kojoj će se igrači postepeno uvoditi u ritam biće u Beogradu, a posle zvaničnog okupljanja, koje je planirano za 25.08, obavezni lekarski pregledi i testovi koje će proći i ostali igrači iz inostranstva (osim Nedović, Dobrić i Petrušev, koji imaju obaveze sa reprezentacijom) sada prati standardni i ustaljeni program dnevnih treninga i zagrevanja ekipe za novu sezonu, koje će se održati i u Beogradu. Prvi zajednički trening ekipa Crvene zvezde odigraće 26. avgusta 2022. godine.

Poznata je i većina rivala u pripremnom periodu, a crveno-beli će najjače provere imati na dva turnira u Turskoj i na Kipru.

Prvu proveru ekipa će imati u Beogradu 06.09 protiv ekipe Dinamika, a 3 dana kasnije sledi meč sa ovogodišnjim učesnikom Evrokupa, rumunskim Klužom. Oba meča u Beogradu biće „zatvorenog tipa“, praćene jakim proverama na turnirima u Turskoj (Antalija) od 14.09 do 18.09 i tri utakmice planirane za taj turnir (spisak protivnika biće naknadno objavljen).

Nakon toga, ekipa se seli u Nikoziju, gde će takođe odmeriti snage sa ekipama Peristerija i Olimpijakosa na veoma jakom turniru.

Spisak pripremnih utakmica pred sezonu 2022-2023:

Beograd: 06.09.2022; Crvena zvezda mts – Dinamik

Beograd: 09.09.2022; Crvena zvezda mts – Kluž Napoka

Turnir u Antaliji: 14.09.2022 – 18.09.2022;

Kipar (Nikozija):

23.09:2022; Crvena zvezda mts – Peristeri Atina

24.09.2022; Crvena zvezda mts – Olimpijakos Pirej

Nakon toga sledi povratak u Beograd, a crveno-beli će svoje obaveze obavljati na „medijskom danu” Evrolige 26. septembra 2022. godine. godine, gde će se zvanično predstaviti javnosti pred početak nove sezone, koja počinje utakmicom sa ekipom MZT 1. oktobra 2022. godine. godine u sali „Aleksandar Nikolić“.

KK Crvena zvezda mts

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama