Кошарка Кошарка/Вести

Почетак припрема и контролне утакмице Црвене звезде мтс

Кошаркаши Црвене звезде мтс полако „пале моторе” после заслуженог одмора и сезоне у којој су освојили „триплу круну”.

Нова сезона се полако ближи, а првотимци црвено-белих претрпели су бројне промене пред такмичарску сезону 2022-2023, која у Београду званично почиње утакмицом против екипе МЗТ.

Нови тренер Влада Јовановић са стручним штабом који је комплетирао током лета (Марко Симоновић, Миодраг Динић, Бранко Јоровић, кондициони тренер Владимир Радоњић…) направио је план припрема који ће бити изузетно важан пред веома захтевну и напорну сезону која чека први тим КК Црвена звезда.

Део екипе коју чине домаћи играчи под надзором тренера и стручног штаба КК Црвена звезда кренуо је после лекарских прегледа и ПЦР тестова, индивидуалним тренингом 15.8.2022. године.

Прва недеља у којој ће се играчи постепено уводити у ритам биће у Београду, а после званичног окупљања, које је планирано за 25.08, обавезни лекарски прегледи и тестови које ће проћи и остали играчи из иностранства (осим Недовић, Добрић и Петрушев, који имају обавезе са репрезентацијом) сада прати стандардни и устаљени програм дневних тренинга и загревања екипе за нову сезону, које ће се одржати и у Београду. Први заједнички тренинг екипа Црвене звезде одиграће 26. августа 2022. године.

Позната је и већина ривала у припремном периоду, а црвено-бели ће најјаче провере имати на два турнира у Турској и на Кипру.

Прву проверу екипа ће имати у Београду 06.09 против екипе Динамика, а 3 дана касније следи меч са овогодишњим учесником Еврокупа, румунским Клужом. Оба меча у Београду биће „затвореног типа“, праћене јаким проверама на турнирима у Турској (Анталија) од 14.09 до 18.09 и три утакмице планиране за тај турнир (списак противника биће накнадно објављен).

Након тога, екипа се сели у Никозију, где ће такође одмерити снаге са екипама Перистерија и Олимпијакоса на веома јаком турниру.

Списак припремних утакмица пред сезону 2022-2023:

Београд: 06.09.2022; Црвена звезда мтс – Динамик

Београд: 09.09.2022; Црвена звезда мтс – Клуж Напока

Турнир у Анталији: 14.09.2022 – 18.09.2022;

Кипар (Никозија):

23.09:2022; Црвена звезда мтс – Перистери Атина

24.09.2022; Црвена звезда мтс – Олимпијакос Пиреј

Након тога следи повратак у Београд, а црвено-бели ће своје обавезе обављати на „медијском дану” Евролиге 26. септембра 2022. године. године, где ће се званично представити јавности пред почетак нове сезоне, која почиње утакмицом са екипом МЗТ 1. октобра 2022. године. године у сали „Александар Николић“.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама