ин мемориам Фудбал Фудбал/Вести

ИН МЕМОРИАМ – Кирил Дојчиновски

ФК Црвена звезда са великим жаљењем обавештава јавност да нас је напустила легенда нашег клуба Кирил Дојчиновски који је преминуо у 79. години.

Рођен је 17. октобра 1943. године у Скопљу, а управо у тамошњем Вардару започео је фудбалску каријеру. Потом 1967. године прелази у Црвену звезду, чији је дрес носио непуних седам година (од 1967. до 1974.) и за то време одиграо укупно 417 мечева и постигао 11 голова. У црвено-белом дресу дебитовао је 26. јула 1967. године у пријатељској утакмици против београдског Железничара. Током боравка у Звезди, успео је да освоји четири титуле националног првенства, као и два трофеја купа.

Последњу утакмицу у дресу Црвене звезде је одиграо 14. маја 1974. године, када су црвено-бели одмерили снаге са Пролетером из Зрењанина у оквиру националног шампионата. Након тога прелази у француски Троа, а потом и у Париз, где је и завршио фудбалску каријеру. За сениорску репрезентацију Југославије дебитовао је 27. октобра 1968. године против Шпаније, а у дресу националног тима одиграо је укупно шест утакмица.

Поред великих потешкоћа које је имао у животу, наш популарни Кира је био уз Звезду када год је то могао, иако је био у инвалидским колицима. Дружио се са својим ветеранима, али и пратио све Звездине утакмице. Био је увек весео и ведар и прави домаћин, где год у Македонији да се нашла било која селекција нашег клуба. Тиме је свакодневно доказивао колико воли Црвену звезду и да ће заувек бити део ње.

Црвена звезда изражава најдубље саучешће породици Дојчиновски. Нека му је вечна слава!

вор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама