Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Pjunik – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad ekipom Pjunika u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, rezultatom 2:0. Iako su izabranici Dejana Stankovića u ovaj meč ušli sa velikom prednošću, potpuno koncentriani došli su do nove evropske pobede. Golove na ovom meču postigli su Gelor Kanga sa bele tačke i Milan Pavkov, za siguran prolaz Crvene zvezde u plej-of kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje u Evropi. 

 

Pjunik – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
 
Stadion: „Vazgen Sagsjan“, Jerevan, Jermenija.
 
Sudija: Vilijam Kolum (Škotska).
 
Strelci: Kanga u 44. i Pavkov u 60. minutu. 
 
Žuti kartoni: Žuninjo (Pjunik), Eraković, Dragović, Ibrahim (Crvena zvezda).
 
Pjunik: Bučnev, Gonzales, Bratkov (od 77. Gareginjan), Kovalenko, Avagijan (od 77. Najarjan), Cocijuc, Harutjunjan (od 77. Ausi), Dašijan, Žuninjo, Otubanjo (od 62. Radeski), Juričić (od 84. Mladenović).
 
Rezerve: Jurčenko, Najarjan, Mladenović, Radeski, Zambrano, Ausi, Nenadović, Gareginjan.
 
Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Milunović, Eraković (od 63. Stanković), Sanogo (od 46. Mitrović), Kangva, Kanga (od 77. Srnić), Bukari (od 70. Ibrahim), Katai (od 63. Ben), Pavkov.  
 
Rezerve: Popović, Vasiljević, Leković, Srnić, Stanković, Motika, Ibrahim, Mitrović, Ben, Ohi.
 
Početak meča prošao je u vrlo tvrdom ritmu, a igralo se najviše na sredini terena, te u prvih desetak minuta utakmice nije bilo šansi za prvi gol na utakmici.  U 14. minutu meča usledila je prva prilika za izabranike Dejana Stankovića. Kangva je „gurno“ loptu do Milana Pavkova, kog je sa leđa odgurnuo defanzivac Pjunika, te se lopta odbila do Aleksandra Kataija. Popularni „Magiko“ je iz nezgodne pozicije „opalio“ iz prve, ali je njegov udarac završio pored desne stative jermenske ekipe.  Svega sedam minuta kasnije heroj prve utakmice ovog dvomeča – Osman Bukari, ponovo je hitao po desnom boku protivnika. Nakon sjajnog driblinga probio je odbranu Pjunika, i uputio oštar centaršut u kazneni prostor, ali su protivnički defanzivci intervenisali i otklonili opasnost. U 24. minutu meča istakao se i kapiten naše ekipe – Milan Borjan. Sa šesnaest metara šutirao je Juričić, ali je Zvezdin čuvar mreže refleksnom odbranom sprečio promenu rezultata. 
 
Malo je falilo da Zvezda dođe do prednosti u dva vezana navrata. Najpre je u 26. minutu utakmice Kanga izveo korner i u njegovom stilu poslao teledirigovan centaršut u srce šesnaesterca domaćih, gde se nalazio Nemanja Milunović. Ovogodišnji povratnik u redove Crvene zvezda nadskočio je sve fudbalere, ali je njegov prvobitni udarac glavom izblokiran. Visoki defanzivac je zatim sopstveni odbitak i šutirao volej udarcem, ali se Bučnev istakao odličnom intervencijom. Ipak, nakon gledanja VAR tehnologije glavni arbitar ovog meča, Vilijam Kolum, utvrdio je da je prvi udarac našeg štopera izblokiran rukom Žuninja, te je u 29. minutu meča dosuđen penal za Zvezdu. Katai je šutirao sa bele tačke, ali je Bučnev ponovo sprečio vođstvo Crvene zvezde. 
 
Crveno-beli su ipak došli do prednosti dva minuta pre kraja prvog dela igre. Ponovo su protivnici napravili penal nakon kornera naše ekipe. Ovoga puta povučen je Seku Sanogo, a odgovornost šutiranja kaznenog udarca preuzeo je Gelor Kanga. Reprezentativac Gabona mirno je šutirao u levi ugao, te pogodio malu mrežu gola Pjunika.
 
Fudbaleri jermenske ekipe su na startu drugog poluvremena igrali na „sve ili ništa“, kako bi eventualno došli do preokreta na ovom duelu, te smanjili rezultatsku razliku ovog dvomeča. Ipak, izabranici Dejana Stankovića bili su dovoljno koncentrisani da spreče sve pretnje domaćeg tima. Lagano su udvostručili prednost naši fudbaleri posle tačno sat vremena igre. Aleksandar Katai je maestralno povukao loptu, a zatim proigrao Marka Gobeljića. Iskusni bek Crvene zvezde je sa mnogo osećaja „bocnuo“ loptu u peterac Pjunika do Milana Pavkova, a gorostasni napadač je glavom rutinski zatresao mrežu za 2:0 i potvrdio da je u fantastičnoj formi.
 
U 66. minutu meča  Milan Borjan se pobrinuo da rezultat ostane nepromenjen. Nakon odbijene lopte, u sjajnoj prilici se našao Juričić i gađao dalji ugao Zvezdinog gola, ali je naš kapiten ponovo bio na visini zadatka i skrenuo udarac u korner. Do kraja meča, izuzetno mirno, a Stanković je konstantno “osvežavao” ekipu, pa su šansu tokom čitavog drugog poluvremena dobijali Mitrović, Ben, Stanković, Ibrahim i Srnić.
 
Crvena zvezda se ukupnim rezultatom 7:0 plasirala u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Naredni rival je Makabi iz Haife, prva utakmica biće na gostovanju, a revaš na Marakani. 
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama