Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Pobeda kao obaveza prema veličini i koeficijentu

Fudbalere Crvene zvezde sutra od 19 časova očekuje revanš meč sa Pjunikom u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Očekivanja pred susret u Jerevanu, nakon 5:0 iz Beograda, izneo je Dejan Stanković.

 

– Hvala na toploj dobrodošlici. Nisam prvi put u Jermeniji, bio sam ovde kao igrač i posle kad sam radio u UEFA. Ako smo do golova došli na osnovu njihovih indivudalnih greaška u Beogradu, to je zasluga naših igrača, jer smo ih “naterali” da to urade. Do golova se i tako dolazi, a teren je jedino merilo. Bila je dobra takmičarska utakmica sa visokim intenzitetom, ali morali smo da se dobro ozonojimo za svaki gol. Gledaćemo da to uradimo iz sutra, iako s nama iz startne postave nisu tu Rodić, Ivanić i Pešić. Međutim, imamo adekvatne zamene i momke koji će sutra pokazati šta znaju – počeo je Stanković. 
 
Bez obzira na pozitivan rezultat iz prvog meča, Mister želi pobedu. 
 
– Svaka evropska utakmica je dokazivanje i potvrđivanje za nas, a tako će biti i sutra. Na teren će izaći najbolji tim, iako nam fale tri igrača, ali imamo dobre zamene i širok roster. Svi su željni igre, želimo da izađemo jako, a idemo na pobedu zbog veličine kluba koja nas obavezuje na to, ali i koeficijenta.
 
Same reči hvale imao je Mister o Pjuniku, iako je rezultat iz prvog meča zaista bio visok (5:0). 
 
– O Pjuniku mislim sve najbolje, nisu slučajno ovde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, iako papir nekada pokaže da si izrazit favorit, kao što smo mi to bili u Beogradu, međutim, naišli smo na organizovan i čvrst otpor. Morali smo da budemo fokusirani, iako nam je koncentracija popustila u par navrata, prevashodno u prvih 15 minuta utakmice. Poklonili smo im par lopti, ispred našeg gola, pa i na sredini, gde su fudbaleri Pjunika umalo to iskoristili. Pričali smo i analizirali šta ne treba da se ponavlja više – podvukao je Stanković.
 
 
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama