Fudbal Fudbal/Vesti

Irakli Azarov u Zvezdi!

Talentovani levi bek iz Gruzije Irakli Azarov potpisao je petogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i u društvu našeg sportskog direktora Mitra Mrkele predstavljen je na stadionu “Rajko Mitić”.

 

– Srećan sam zbog dolaska u Crvenu zvezdu i što sam postao deo velikog kluba. Uradiću sve što je u mojoj moći, kako na treninzima, tako i na terenu da tim osvoji što više titula, te da nastavimo da pobeđujemo u Evropi i prvenstvu – počeo je Azarov.
 
O veličini Crvene zvezde najviše je razgovarao sa šefom naše skauting službe Markom Marinom. 
 
– Razgovarao sam sa mnogo ljudi o Zvezdi, ali istakao bih Marka Marina. Rekao mi je mnogo toga o klubu, o navijačima, ali već sam znao da je Zvezda velika i da ima bogatu istoriju. On je bio fantastičan igrač i drago mi je što smo imali priliku da razgovaramo. Mislim da ćemo igrati u Ligi šampiona, gledao sam Zvezdine utakmice i zaista igramo dobro. Drago mi je što sam ovde, mislim da je to odlična stvar za mene. 
 
Dobro je Azarov upoznat sa igračkim kadrom. 
 
– Znam Zvezdine igrače, znam Kataija, Rodića, Kangvu, skoro sve… Imamo odličan tim i verujem da će sve biti dobro u budućnosti. Moram da istaknem da su me saigrači zaista lepo dočekali i prihvatili. 
 
Veruje talentovani Gruzin da će moći mnogo toga da nauči od Rodića. 
 
– Rodić je veoma dobar igrač, odigrao je mnogo utakmica u Zvezdi. Verujem da ću mnogo toga naučiti od njega, kao i da ćemo sjajno sarađivati. 
 
Srećan je što će imati priliku da sarađuje sa Misterom.
 
– Upoznat sam sa igračkom karijerom Dejana Stankovića. Bio je veliki fudbaler, a sad već možemo da kažemo da je i fenomenalan trener. Želim da učim od njega i da upijam što više saveta. 
 
Naš sportski direktor Mitar Mrkela bio je izuzetno zadovoljan zbog pojačane konkurencije na poziciji levog beka.
 
– Ovo je naše šesto pojačanje u prelaznom roku. Doveli smo igrača na mestu levog beka, na deficitarnoj poziciji. Dugo smo tražili nekoga ko može da bude rotacija u paru sa Rodićem i opredelili smo se za mladog igrača koji je reprezentativac Gruzije. Dosta je napredovao u poslednjih godinu dana i verujemo da će tako nastaviti i u dresu Zvezde. Drugačija je opcija u odnosu na Rodića, karakteriše ga ofanzivna igra, glavni aduti su mu brzina, dribling, pas igra i centaršut, tako da će naš stručni štab imati mogućnost za jednu drugačiju opciju na levom beku – počeo je Mrkela. 
 
Izuzetno je naš sportski direktor zadovoljan nastupima Crvene zvezde u novoj sezoni.
 
– Četi utakmice u prvnestvu i protiv Pjunika smo odigrali veoma dobro. Pokazali smo drugačiju stranu igre od one koju smo imali proteklih godina, te da smo zahvaljujući pojačanjima dobili razvnorsnost u igri i u ovom trenutku možemo na više načina da zapretimo svakom protivniku.
 
Otkrio je Mrkela i koji su naredni potezi kada je reč o transferima.
 
– Prelazni rok još nije gotov, a dalji potezi zavise od odlazaka – zaključio je Mrkela. 
 
Irakli Azarov je rođen 21. februara 2002. godine u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije i prošao je sve omladinske selekcije lokalnog Dinama. Već sa 17 godina je zaigrao u prvom timu i upisao 14 nastupa, posle čega je prešao u Dinamo Batimi. Tamo je dve sezone bio standardan kraj leve aut linije i na 65 mečeva postigao četiri gola. Nakon što je prošao sve mlađe selekcije nacionalnog tima, postao je nezamenjiv šraf A reprezentacije Gruzije.
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama