Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Радник 6:0 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Радник резултатом 6:0, у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су од самог старта били доминантнији на терену, што је већ у 12. минуту голом крунисао Мирко Иванић. У другом полувремену виђена је права голеада у режији црвено-белих фудбалера, а погађали су редом Кингс Кангва, Александар Катаи, Милан Павков, Гелор Канга и Осман Букари, чиме је постављен коначан резултат.

 

Црвена звезда – Радник 6:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“, Београд.

Гледалаца: 12.023.

Судија: Марко Делибашић.

Стрелци: Иванић у 12, Кангва у 64, Катаи у 71, Павков у 76, Канга у 83. (из једанаестерца) и Букари у 84. минуту.

Жути картони: Митровић (Црвена звезда), Игњатовић, Хоџић (Радник).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 70. Станковић), Милуновић, Драговић, Родић, Кангва (од 78. Саного), Канга, Иванић, Митровић (од 70. Букари), Катаи (од 78. Ибрахим), Пешић (од 61. Павков).

Резерве: Васиљевић, Лековић, Саного, Станковић, Николић, Мотика, Ибрахим, Букари, Бен, Охи, Павков.

Радник: Ранђеловић, Хоџић, Јокић, Богдановск (од 71. Лукић), Орешчанин, Медић (од 61. Милић), Богдановић (од 61. Миловановић), Стојановић, Бабић (од 71. Недељковић), Игњатовић (од 78. Пинто), Спасић.

Резерве: Вукадиновић, Лукић, Миловановић, Суботић, Пинто, Петровић, Недељковић, Милић, Стојковић, Анђелковић.

Изабраници Дејана Станковића су ушли у утакмицу нападачки од самог старта, а већ у другом минуту запретио је Кангва, када је дочекао одбијену лопту и са двадесетак метара „опалио“, међутим само поред десне стативе. На сличан начин пробао је да погоди и Катаи у десетом минуту, након што је Иванић оставио повратан пас на ивици казненог простора, међутим, Звездина десетка је шутирала поред леве стативе. Добра игра црвено-белих исплатила се у 12. минуту, иако је помоћни арбитар прво сигнализирао недозвољену позицију, али је након консултације са ВАР собом погодак ипак признат. Родић је покренуо напад одличном дугом лоптом, Пешић је фантастично петом асистирао за Мирка Иванића, којем није било тешко да са десетак метара „смести“ лопту у мрежу гостију из Сурдулице.

И након заслужене предности, играло се већином на половини гостујуће екипе. Запретио је и Пешић у 30. минуту, када је након сјајног центаршута Родића са леве стране шутирао у ближи угао, међутим, лопта је завршила преко гола. Исти играч је свега минут касније још једном асистирао петом, овог пута за Катаија, који је добро шутирао, али је Ранђеловић успео да одбрани, а на крају акције досуђена је и недозвољена позиција. Запретили су и гости у 39. минуту, када је Јокић шутирао после корнера, али је Борјан феноменалном рефлексном интервенцијом спречио промену резултата. Пред сам одлазак на паузу, мало је недостајало да црвено-бели дуплирају предност. Катаи је искористио грешку противника и сјајно истрчао контру, ушао у шеснаестерац, наместио се и снажно „пуцао“, а лопта се од пречке одбила до Кангве, који из доста незгодне ситуације није успео да усмери лопту у празну мрежу, те је она завршила неколико центиметара поред десне стативе.

У другом делу игре, наши првотимци су наставили у истом ритму, па је тако већ у 52. минуту мало недостајало да се резултат промени. Митровић је пробио по десном боку и несебично асистирао у казнени простор, шутеви Кангве и Канге су изблокирани, а лопта се одбила до Катаија, који је снажно шутирао, међутим, још једном је пречка била савезник гостујуће екипе. Могао је и Милуновић да се упише у листу стрелаца два минута касније, када је након доброг центаршута Кангве из угла „гађао“ главом, али је лопта завршила у рукама чувара мреже гостију. У налету су били црвено-бели играчи, па је тако у 58. минуту запретио и Пешић, након сјајног додавања Катаија, али је Јокић у последњем тренутку скренуо лопту у корнер.

Врло близу поготка био је Павков у 63. минуту, када је након Митровићевог додавања у петерац био најближи лопти, али није успео да је захвати на најбољи начин. Минут касније, Кангва је предриблао чувара на ивици казненог простора, наместио се и „испалио пројектил“ који је завршио иза леђа немоћног Ранђеловића, за потпуно заслужених 2:0. На сличан начин је шутирао репрезентативац Замбије и у 71. минуту, лопта је на путу до гола закачила Стојановића, те се одбила до Александра Катаија, који је без већих проблема послао у мрежу, за убедљивих три гола предности. Наставили су црвено-бели да атакују и након два брза поготка, па се тако у 76. минуту у стрелце уписао и Милан Павков. Иванић је сјајно прошао иза леђа одбране и „диригованим“ пасом погодио снажног центарфора, а нападачу наше екипе није било тешко да главом пошаље лопту у мрежу.

У 83. минуту Ибрахим је непрописно заустављен од стране Хоџића, а сигуран са беле тачке био је Гелор Канга. Свега минут касније, у стрелце се уписао и брзоноги Осман Букари, након што је после феноменалног додавања Павкова, предриблао и Ранђеловића и у пуном трку погодио празну мрежу, чиме је поставио коначних 6:0.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама