Košarka Košarka/Vesti

Džejlen Adams novi plejmejker Crvene zvezde!

Američki plejmejker DŽejlen Adams, novi je igrač KK Crvena zvezda.

Adams (26) potpisao je u petak ugovor sa crveno belima za narednu sezonu i predstavljaće veliko pojačanje na poziciji organizatora igre crveno belih.

Adams, nekadašnji student koledža „Sent Bonaventur“ (2014-2018) dolazi u Beograd iz ekipe Sidnej Kingsa sa kojom je osvojio titulu prvaka australijske lige i bio proglašen za MVP-ja cele lige.

Adams, koga odlikuju izuzetna brzina i sjajan pregled igre, prošle sezone u australijskog NBL ligi imao je izuzetne brojke: 20 poena, 6 asistencija i 5 skokova po meču.

Rodom je iz Hanovera (Merilend 04.05.1996) visok 188 centimetara i težak 86 kilograma, a nakon koledž karijere (nedraftovan) nastupao je za ekipe Atlante, Portlanda i Milvokija. Kao član Viskonsin Herda, tima Milvoki Baksa u „Dži ligi“ izabran je za člana idealne petorke za 2020. godinu. Odlazak u Australiju pokazao se kao pun pogodak, jer je obeležio sezonu igrajući za klub kome je pomogao da dođe do četvrte titule prvaka Australije i dobio priznanje (MVP) koje su pre pre njega osvajali Endrju Bogut i Džašon Tejt sada igrač petorke Hujston Rokitsa.

Angažovanjem DŽejlena Adamsa, Crvena zvezda je „pokrila“ poziciju organizatora igre. Dolazak Adamsa je 7. pojačanje kluba pred novu sezonu, nakon Nedovića, Martina, Holanda, Ilića, Petruševa i Bentila.

O svim daljim koracima u prelaznom roku, KK Crvena zvezda će blagovremeno obaveštavati javnost.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama