Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Branko Kankaraš novo Zvezdino pojačanje

Pivotmen Branko Kankaraš novo je pojačanje RK Crvena zvezda Grundfos za narednu sezonu.

Reprezentativac Crne Gore je protekle dve sezone proveo u Izraelu, u ekipi Makabi Rišon LeCion, a u Crvenoj zvezdi činiće trio na poziciji kružnog napadača zajedno sa Nemanjom Vučićevićem i Đorđem Majesom.

Rođen je u Novom Sadu 1988. godine, ponikao u Jugoviću iz Kaća (2006-2013), a pre nego što je započeo internacionalnu karijeru igrao je i za Metaloplastiku, sa kojom je stigao do finala Čelendž Kupa i u rodnom gradu, za Vojvodinu.

Inostranu karijeru je započeo u Mersinu (Turska), a sa puno uspeha je četiri godine nastupao u Francuskoj za Valens i Istr. Poneo priznanje najboljeg pivota u drugoj ligi u dresu Istra, a zatim se istakao i u eliti i devet golova protiv PSŽ-a. Usledili su angažmani u Merškov Brestu i skopskom Metalurgu, da bi od starta 2021. godine nosio dres Makabija iz Rišon LeCiona, nedaleko od Tel Aviva, sa kojim je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2020/21 i nastupao sa Rotemom Segalom.

Reprezentaciju Crne Gore je predstavljao kao deo tima na Evropskim prvenstvima 2016 i 2020. godine.

Kankaraš je sedmo pojačanje Crvene zvezde uz Majduba, Perića, Bujišića, Segala, Kolundžića i Šmigića.

Iskusni kružni napadač visok 188 centimetara biće na raspolaganju treneru Đurkoviću od starta priprema u ponedeljak, 1.avgusta.

Dobro došao u Crvenu zvezdu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama