Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Бранко Канкараш ново Звездино појачање

Пивотмен Бранко Канкараш ново је појачање РК Црвена звезда Грундфос за наредну сезону.

Репрезентативац Црне Горе је протекле две сезоне провео у Израелу, у екипи Макаби Ришон ЛеЦион, а у Црвеној звезди чиниће трио на позицији кружног нападача заједно са Немањом Вучићевићем и Ђорђем Мајесом.

Рођен је у Новом Саду 1988. године, поникао у Југовићу из Каћа (2006-2013), а пре него што је започео интернационалну каријеру играо је и за Металопластику, са којом је стигао до финала Челенџ Купа и у родном граду, за Војводину.

Инострану каријеру је започео у Мерсину (Турска), а са пуно успеха је четири године наступао у Француској за Валенс и Истр. Понео признање најбољег пивота у другој лиги у дресу Истра, а затим се истакао и у елити и девет голова против ПСЖ-а. Уследили су ангажмани у Мершков Бресту и скопском Металургу, да би од старта 2021. године носио дрес Макабија из Ришон ЛеЦиона, недалеко од Тел Авива, са којим је освојио шампионску титулу у сезони 2020/21 и наступао са Ротемом Сегалом.

Репрезентацију Црне Горе је представљао као део тима на Европским првенствима 2016 и 2020. године.

Канкараш је седмо појачање Црвене звезде уз Мајдуба, Перића, Бујишића, Сегала, Колунџића и Шмигића.

Искусни кружни нападач висок 188 центиметара биће на располагању тренеру Ђурковићу од старта припрема у понедељак, 1.августа.

Добро дошао у Црвену звезду.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама