Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Mladost Lučani – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Nastavili su fudbaleri Crvene zvezde da nižu pobede na startu Superlige, pa su tako u trećem kolu savladali Mladost u Lučanima rezultatom 1:2. Mrežu rivala načeo je raspucani Milan Pavkov u 14. minutu, a prvenac na debiju upisao je brzonogi Stefan Mitrović u 71. minutu i već na startu pokazao da će biti kapitalno pojačanje za naš tim. Domaći su uspeli da smanje rezultat, ali su koncentrisanom igrom, izabranici Dejana Stankovića odneli tri boda iz Lučana.

 

Mladost Lučani – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Stadion: “Mladost”, Lučani.

Gledalaca: 7.000.

Sudija: Aleksandar Živković.

Strelci: Leković u 79. minutu za Mladost, a Pavkov u 14. i Mitrović u 71. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Vesnić, Radovanović, Dunđerski (Mladost), Gobeljić, Dragović (Crvena zvezda).

Mladost: Ostojić, Dunđerski, Milošević, Radovanović (od 83. Sremčević), Udovičić, Leković, Vesnić, Žunić (od 60. Milanović), Gordić (od 60. Radivojević), Jojić, Bojović.

Rezerve: Samčović, Babić, Maksimović, Marković, Mićević, Milanović, Mitrović, Perović, Radivojević, Sremčević, Đerković.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić, Kangva (od 87. Stanković), Kanga (od 72. Sanogo), Ivanić, Bukari (od 46. Mitrović), Katai (od 82. Ibrahim), Pavkov (od 72. Pešić).

Rezerve: Vasiljević, Stanković, Leković, Sanogo, Nikolić, Ben, Ibrahim, Mitrović, Motika, Pešić, Ohi.

Veoma borbeno su oba tima ušla u meč, gde su izabranici Dejana Stankovića želeli da ostvare još jednu pobedu na startu takmičenja, a fudbaleri Mladosti da odbrane domaći teren. Pokušavali su domaći da visokim presingom spreče Zvezdine fudbalere da kreiraju iz poslednje linije, ali su Bukari i Katai “širili” igru i time se otvarali defanzivcima za pas. Prvi je konkretnije zapretio Gobeljić u osmom minutu kada je gađao sa ivice kaznenog prostora, ali se Ostojić “izdužio” i uhvatio loptu. Mogao je tri minuta kasnije i Katai da se upiše u strelce posle pasa Ivanića na nekoliko metara od gola, ali je Ostojić ponovo dobro intervenisao. Odbrana domaćih je izdržala 14 minuta, a onda je kapitulirala. Inteligentno je Katai uposlio Gobeljića na desnom boku, on poslao oštar pas u peterac, a nespretnu reakciju Miloševića iskoristio je Milan Pavkov i sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu. Želeli su do ekspresnog udvostručenja prednosti fudbaleri našeg tima, pa je Katai u 18. minutu gađao sa ivice kaznenog prostora posle kombinacije sa Bukarijem, ali preko gola.

Kao “sat”, tačno i precizno delovao je tandem Kangva-Kanga na sredini terena. Dvojac je manevrisao od našeg do protivničkog šesnaesterca i time doprineo čvrstinom u defanzivi, ali i kreativnošću u napadu. Zajednički činilac u oba slučaja bila je pokretljivost, jer su bili doslovno na svakom delu terenu. Mogao je u 38. minutu da bude praktično “prepisan” prvi pogodak. Ponovo je Gobeljić probio po desnom boku i centaršutom tražio Pavkova, ali ovog puta je Milošević bio uspešniji i u poslednjem trenutku izbio loptu ispred našeg napadača. Ritam je pred kraj prvog poluvremena opao, pa se na odmor otišlo sa golom prednosti, iako su konstantno napadali fudbaleri našeg tima.

Prvu izmenu Stanković je napravio već na početku drugog poluvremena, a šansu da debituje za Crvenu zvezdu dobio je mladi Stefan Mitrović koji je u igru ušao umesto Bukarija. Mogla je ova utakmica da zauvek ostane posebna za Erakovića, jer je u 51. minutu dobro gađao glavom posle centaršuta Kange, ali je Ostojićeva sigurna intervencija sprečila talentovanog defanzivca da upiše prvenac u crveno-belom dresu. Malo je falilo i da Mitrović debituje golom, kada ga je u 54. minutu Katai odlično pronašao u “šumi” defanzivaca Mladosti, ali je brzonogi ofanzivac gađao u Ostojića. Minut kasnije, Leković je spasio već viđen pogodak. Izvukao se Pavkov na desnu stranu, uposlio Kataija koji je gađao sa desetak metara, Ostojić je već bio savladan, ali je Lekovića pogodila lopta u koleno i otišla u korner. “Visio” je gol domaćih u vazduhu u ovim trenucima meča, ali su Lučanci u nekoliko navrata imali sreće, pa se tako i Ivanić našao u odličnoj prilici posle pasa Kataija kada je sa ivice kaznenog prostora gađao, Ostojić je udarac ispratio pogledom, ali je lopta završila tik preko gola. Ipak, ono što Mitrović nije uspeo u 54, uradio je u 71. minutu. Kombinovali su Pavkov i Katai, a Magiko je sa leve strane poslao oštar pas u peterac gde je spremno čekao mladi Mitrović i pogodio mrežu rivala, te upisao prvenac na debiju.

Gromoglasnim aplauzom su navijači Crvene zvezde pozdravili povratnika Aleksandra Pešića koji je na terenu u 72. minutu zamenio Pavkova, a sa njim je ušao i Sanogo umesto Kange. Domaći su smanjili rezultat u 79. minutu preko Lekovića koji se dobro snašao u petercu posle dodavanja Jojića. Ipak, nije to omelo fudbalere našeg tima, koji su koncentrisanim igrom uspeli da privedu utakmicu kraju i iz Lučana odnesu sva tri boda. Takođe, šansu su sa klupe u međuvremenu dobili još Ibrahim umesto Kataija i Stanković umesto Kangve. Upravo je Stanković imao šansu da u potpunosti stavi tačku na meč, a potom je fantastičnu priliku imao i Ivanić u nadoknadi, ali Ostojić je sprečio Crvenu zvezdu da ubedljivije trijumfuje. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama