Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Младост Лучани – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Наставили су фудбалери Црвене звезде да нижу победе на старту Суперлиге, па су тако у трећем колу савладали Младост у Лучанима резултатом 1:2. Мрежу ривала начео је распуцани Милан Павков у 14. минуту, а првенац на дебију уписао је брзоноги Стефан Митровић у 71. минуту и већ на старту показао да ће бити капитално појачање за наш тим. Домаћи су успели да смање резултат, али су концентрисаном игром, изабраници Дејана Станковића однели три бода из Лучана.

 

Младост Лучани – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: “Младост”, Лучани.

Гледалаца: 7.000.

Судија: Александар Живковић.

Стрелци: Лековић у 79. минуту за Младост, а Павков у 14. и Митровић у 71. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Веснић, Радовановић, Дунђерски (Младост), Гобељић, Драговић (Црвена звезда).

Младост: Остојић, Дунђерски, Милошевић, Радовановић (од 83. Сремчевић), Удовичић, Лековић, Веснић, Жунић (од 60. Милановић), Гордић (од 60. Радивојевић), Јојић, Бојовић.

Резерве: Самчовић, Бабић, Максимовић, Марковић, Мићевић, Милановић, Митровић, Перовић, Радивојевић, Сремчевић, Ђерковић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ераковић, Драговић, Родић, Кангва (од 87. Станковић), Канга (од 72. Саного), Иванић, Букари (од 46. Митровић), Катаи (од 82. Ибрахим), Павков (од 72. Пешић).

Резерве: Васиљевић, Станковић, Лековић, Саного, Николић, Бен, Ибрахим, Митровић, Мотика, Пешић, Охи.

Веома борбено су оба тима ушла у меч, где су изабраници Дејана Станковића желели да остваре још једну победу на старту такмичења, а фудбалери Младости да одбране домаћи терен. Покушавали су домаћи да високим пресингом спрече Звездине фудбалере да креирају из последње линије, али су Букари и Катаи “ширили” игру и тиме се отварали дефанзивцима за пас. Први је конкретније запретио Гобељић у осмом минуту када је гађао са ивице казненог простора, али се Остојић “издужио” и ухватио лопту. Могао је три минута касније и Катаи да се упише у стрелце после паса Иванића на неколико метара од гола, али је Остојић поново добро интервенисао. Одбрана домаћих је издржала 14 минута, а онда је капитулирала. Интелигентно је Катаи упослио Гобељића на десном боку, он послао оштар пас у петерац, а неспретну реакцију Милошевића искористио је Милан Павков и са неколико метара послао лопту у мрежу. Желели су до експресног удвостручења предности фудбалери нашег тима, па је Катаи у 18. минуту гађао са ивице казненог простора после комбинације са Букаријем, али преко гола.

Као “сат”, тачно и прецизно деловао је тандем Кангва-Канга на средини терена. Двојац је маневрисао од нашег до противничког шеснаестерца и тиме допринео чврстином у дефанзиви, али и креативношћу у нападу. Заједнички чинилац у оба случаја била је покретљивост, јер су били дословно на сваком делу терену. Могао је у 38. минуту да буде практично “преписан” први погодак. Поново је Гобељић пробио по десном боку и центаршутом тражио Павкова, али овог пута је Милошевић био успешнији и у последњем тренутку избио лопту испред нашег нападача. Ритам је пред крај првог полувремена опао, па се на одмор отишло са голом предности, иако су константно нападали фудбалери нашег тима.

Прву измену Станковић је направио већ на почетку другог полувремена, а шансу да дебитује за Црвену звезду добио је млади Стефан Митровић који је у игру ушао уместо Букарија. Могла је ова утакмица да заувек остане посебна за Ераковића, јер је у 51. минуту добро гађао главом после центаршута Канге, али је Остојићева сигурна интервенција спречила талентованог дефанзивца да упише првенац у црвено-белом дресу. Мало је фалило и да Митровић дебитује голом, када га је у 54. минуту Катаи одлично пронашао у “шуми” дефанзиваца Младости, али је брзоноги офанзивац гађао у Остојића. Минут касније, Лековић је спасио већ виђен погодак. Извукао се Павков на десну страну, упослио Катаија који је гађао са десетак метара, Остојић је већ био савладан, али је Лековића погодила лопта у колено и отишла у корнер. “Висио” је гол домаћих у ваздуху у овим тренуцима меча, али су Лучанци у неколико наврата имали среће, па се тако и Иванић нашао у одличној прилици после паса Катаија када је са ивице казненог простора гађао, Остојић је ударац испратио погледом, али је лопта завршила тик преко гола. Ипак, оно што Митровић није успео у 54, урадио је у 71. минуту. Комбиновали су Павков и Катаи, а Магико је са леве стране послао оштар пас у петерац где је спремно чекао млади Митровић и погодио мрежу ривала, те уписао првенац на дебију.

Громогласним аплаузом су навијачи Црвене звезде поздравили повратника Александра Пешића који је на терену у 72. минуту заменио Павкова, а са њим је ушао и Саного уместо Канге. Домаћи су смањили резултат у 79. минуту преко Лековића који се добро снашао у петерцу после додавања Јојића. Ипак, није то омело фудбалере нашег тима, који су концентрисаним игром успели да приведу утакмицу крају и из Лучана однесу сва три бода. Такође, шансу су са клупе у међувремену добили још Ибрахим уместо Катаија и Станковић уместо Кангве. Управо је Станковић имао шансу да у потпуности стави тачку на меч, а потом је фантастичну прилику имао и Иванић у надокнади, али Остојић је спречио Црвену звезду да убедљивије тријумфује. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама