Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Kolubara 5:0 (5:0)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Kolubare rezultatom 5:0, u okviru drugog kola Superlige. Izabranici Dejana Stankovića su od samog starta diktirali tempo, a već u prvom poluvremenu rešeno je pitanje pobednika, jer je na semaforu stajalo 5:0 u korist crveno-belih. Najraspoloženiji u redovima našeg tima bili su Aleksandar Katai i Milan Pavkov sa po dva pogotka, a pratio ih je Gelor Kanga, koji se jednom upisao u listu strelaca.

 

Crvena zvezda – Kolubara 5:0 (5:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 10.174.

Sudija: Nikola Radaković.

Strelci: Katai u 10. i 25, Pavkov u 15. i 22. i Kanga u 45. minutu.

Žuti karton: Milojević (Kolubara).

Crvena zvezda: Borjan, Stanković, Dragović, Eraković, Rodić (od 78. Leković), Kangva (od 72. Sanogo), Kanga, Ivanić, Bukari (od 72. Ibrahim), Katai (od 78. Lučić), Pavkov (od 72. Ohi).

Rezerve: Vasiljević, Gobeljić, Leković, Sanogo, Srnić, Nikolić, Motika, Ben, Ibrahim, Lučić, Ohi.

Kolubara: Popović, Janković, Stojanović (od 46. Radovanović), Vukušić (od 64. Kadrić), Kočović, Đokić, Milojević, Nikolić (od 46. Andrić), Filipović (od 46. Marjanović), Cvetojević (od 46. Lončar), Bakić.

Rezerve: Stanivuković, Radovanović, Petronijević, Ilić, Kadrić, Lončar, Andrić, Marjanović, Mladenović, Tumbas.

Izabranici Dejana Stankovića su od samog starta krenuli da atakuju na gol protivnika i kroz pas igru nastojali da dođu do ranog vođstva. To im je i pošlo za rukom u 10. minutu, nakon odlične akcije. Fenomenalan pregled igre pokazao je mladi Kangva, koji je preciznom loptom sa svoje polovine „našao“ Kataija na levom boku, a Zvezdina „desetka“ je u svom stilu prihvatila loptu i slalomom kroz izborila poziciju i precizno pogodila dalji ugao za potpuno zasluženih 1:0. Svega pet minuta kasnije, crveno-beli su duplirali prednost. Talentovani Stanković je sjajno centrirao sa desnog boka u „srce“ kaznenog prostora, gde se Pavkov maestralno snašao i u padu glavom poslao loptu uz dalju stativu, pored nemoćnog Popovića, za velikih dva gola prednosti u ranoj fazi meča.

Pritisak crveno-belih se nastavio, pa je tako u 17. minutu viđeno novo uzbuđenje. Katai je sjajno izborio poziciju na ivici šesnaesterca i „opalio“ desnom u dalji ugao, ali je čuvar mreže gostiju uspeo da interveniše i skrene loptu preko gola.  Odlično je Kanga u 23. minutu prebacio odbranu protivnika i proigrao Ivanića, koji je ušao sa levog boka i nesebično uposlio Pavkova na drugoj stativi, kom nije bilo teško da „zakuca“ loptu u praznu mrežu. Tri minuta kasnije, nova prilika i novi pogodak u mreži gostiju. Ponovo je mladi Kangva bio pokretač akcije kada je poslao pas do Bukarija, koji je pokazao brzinu i sa desnog boka dodao loptu do Kataija, koji je bez većih problema sproveo loptu u praznu mrežu. Nastavili su naši prvotimci sa sjajnom igrom, pa je tako novo uzbuđenje viđeno u 31. minutu. Ponovo je Kangva oduševio Delije, poslavši sjajnu loptu do Bukarija, koji je u situaciji „jedan na jedan“ pokušao da pretrči i golmana, ali mu je lopta „pobegla“ u gol-aut. Moglo je u 38. minutu na semaforu stajati i 5:0, ali je pogodak koji je postigao Bukari poništen zbog nedozvoljene pozicije, posle intervencije iz VAR sobe. U 43. minutu zapretio je i Rodić, kada je „gađao“ sa ivice kaznenog prostora, ali je golman gostiju uspeo da skrene loptu u stranu. Ipak, uspeli su izabranici Dejana Stankovića da dođu i do pretog gola pred sam kraj prvog dela igre. Bukari je poslao sjajan pas do Kataija, koji je sa desnog boka uposlio Kangu, a gabonskom reprezentativcu nije bilo teško da sa desetak metara pogodi uz levu stativu, za potpuno oduševljenje prisutnih navijača.

Nastavili su naši prvotimci u istom ritmu u drugom poluvremenu, pa je tako u 58. minutu viđeno novo uzbuđenje. Ivanić je sjajno prebacio odbranu i pronašao Kangvu, koji je majstorski spustio do Kataija, ali je šut Zvezdine „desetke“ izblokiran od strane Marjanovića. Katai je sjajno u 61. minutu istrčao kontranapad i proigrao Ivanića, koji je ušao u šesnaesterac i iz dosta nezgodne situacije gađao dalji ugao, međutim, Popović je uspeo uz krajnje napore da interveniše i spreči promenu rezultata.

U 68. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Nakon brzog napada, lopta je stigla do Kangve, koji je izborio poziciju i sa ivice kaznenog prostora snažno „pucao“ u bliži ugao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Još jednom je zapretio reprezentativac Zambije u 70. minutu, kada je sa distance šutirao, ali je njegov udarac izblokiran, te su crveno-beli dobili samo korner. Osam minuta kasnije, zapretio je i Ohi. Dobio je loptu norveški internacionalac na dvadesetak metara od gola, namestio se i oštro gađao u levu stranu, ali samo pored stative.

U 80. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Stanković je sjajno istrčao kontru po levoj strani, ušao u sredinu i sa dvadesetak metara snažno „opalio“ u bliži ugao, ali je golman gostiju uspeo da reaguje i skrene loptu u korner. Zapretili su Eraković i Sanogo posle kornera, ali se rezultat nije menjao ni u 87. minutu, kada je Lučić zaustavljen u kaznenom prostoru gostiju, a Leković sa bele tačke nije uspeo da upiše prvenac u crveno-belom dresu.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama