Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Колубара 5:0 (5:0)

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Колубаре резултатом 5:0, у оквиру другог кола Суперлиге. Изабраници Дејана Станковића су од самог старта диктирали темпо, а већ у првом полувремену решено је питање победника, јер је на семафору стајало 5:0 у корист црвено-белих. Најрасположенији у редовима нашег тима били су Александар Катаи и Милан Павков са по два поготка, а пратио их је Гелор Канга, који се једном уписао у листу стрелаца.

 

Црвена звезда – Колубара 5:0 (5:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 10.174.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Катаи у 10. и 25, Павков у 15. и 22. и Канга у 45. минуту.

Жути картон: Милојевић (Колубара).

Црвена звезда: Борјан, Станковић, Драговић, Ераковић, Родић (од 78. Лековић), Кангва (од 72. Саного), Канга, Иванић, Букари (од 72. Ибрахим), Катаи (од 78. Лучић), Павков (од 72. Охи).

Резерве: Васиљевић, Гобељић, Лековић, Саного, Срнић, Николић, Мотика, Бен, Ибрахим, Лучић, Охи.

Колубара: Поповић, Јанковић, Стојановић (од 46. Радовановић), Вукушић (од 64. Кадрић), Кочовић, Ђокић, Милојевић, Николић (од 46. Андрић), Филиповић (од 46. Марјановић), Цветојевић (од 46. Лончар), Бакић.

Резерве: Станивуковић, Радовановић, Петронијевић, Илић, Кадрић, Лончар, Андрић, Марјановић, Младеновић, Тумбас.

Изабраници Дејана Станковића су од самог старта кренули да атакују на гол противника и кроз пас игру настојали да дођу до раног вођства. То им је и пошло за руком у 10. минуту, након одличне акције. Феноменалан преглед игре показао је млади Кангва, који је прецизном лоптом са своје половине „нашао“ Катаија на левом боку, а Звездина „десетка“ је у свом стилу прихватила лопту и слаломом кроз изборила позицију и прецизно погодила даљи угао за потпуно заслужених 1:0. Свега пет минута касније, црвено-бели су дуплирали предност. Талентовани Станковић је сјајно центрирао са десног бока у „срце“ казненог простора, где се Павков маестрално снашао и у паду главом послао лопту уз даљу стативу, поред немоћног Поповића, за великих два гола предности у раној фази меча.

Притисак црвено-белих се наставио, па је тако у 17. минуту виђено ново узбуђење. Катаи је сјајно изборио позицију на ивици шеснаестерца и „опалио“ десном у даљи угао, али је чувар мреже гостију успео да интервенише и скрене лопту преко гола.  Одлично је Канга у 23. минуту пребацио одбрану противника и проиграо Иванића, који је ушао са левог бока и несебично упослио Павкова на другој стативи, ком није било тешко да „закуца“ лопту у празну мрежу. Три минута касније, нова прилика и нови погодак у мрежи гостију. Поново је млади Кангва био покретач акције када је послао пас до Букарија, који је показао брзину и са десног бока додао лопту до Катаија, који је без већих проблема спровео лопту у празну мрежу. Наставили су наши првотимци са сјајном игром, па је тако ново узбуђење виђено у 31. минуту. Поново је Кангва одушевио Делије, пославши сјајну лопту до Букарија, који је у ситуацији „један на један“ покушао да претрчи и голмана, али му је лопта „побегла“ у гол-аут. Могло је у 38. минуту на семафору стајати и 5:0, али је погодак који је постигао Букари поништен због недозвољене позиције, после интервенције из ВАР собе. У 43. минуту запретио је и Родић, када је „гађао“ са ивице казненог простора, али је голман гостију успео да скрене лопту у страну. Ипак, успели су изабраници Дејана Станковића да дођу и до претог гола пред сам крај првог дела игре. Букари је послао сјајан пас до Катаија, који је са десног бока упослио Кангу, а габонском репрезентативцу није било тешко да са десетак метара погоди уз леву стативу, за потпуно одушевљење присутних навијача.

Наставили су наши првотимци у истом ритму у другом полувремену, па је тако у 58. минуту виђено ново узбуђење. Иванић је сјајно пребацио одбрану и пронашао Кангву, који је мајсторски спустио до Катаија, али је шут Звездине „десетке“ изблокиран од стране Марјановића. Катаи је сјајно у 61. минуту истрчао контранапад и проиграо Иванића, који је ушао у шеснаестерац и из доста незгодне ситуације гађао даљи угао, међутим, Поповић је успео уз крајње напоре да интервенише и спречи промену резултата.

У 68. минуту виђено је ново узбуђење. Након брзог напада, лопта је стигла до Кангве, који је изборио позицију и са ивице казненог простора снажно „пуцао“ у ближи угао, али је погодио само спољни део мреже. Још једном је запретио репрезентативац Замбије у 70. минуту, када је са дистанце шутирао, али је његов ударац изблокиран, те су црвено-бели добили само корнер. Осам минута касније, запретио је и Охи. Добио је лопту норвешки интернационалац на двадесетак метара од гола, наместио се и оштро гађао у леву страну, али само поред стативе.

У 80. минуту виђено је ново узбуђење. Станковић је сјајно истрчао контру по левој страни, ушао у средину и са двадесетак метара снажно „опалио“ у ближи угао, али је голман гостију успео да реагује и скрене лопту у корнер. Запретили су Ераковић и Саного после корнера, али се резултат није мењао ни у 87. минуту, када је Лучић заустављен у казненом простору гостију, а Лековић са беле тачке није успео да упише првенац у црвено-белом дресу.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама