Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Циљ максималан број бодова на старту

Црвена звезда ће сутра од 20 часова дочекати Колубару на стадиону “Рајко Митић” у оквиру другог кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег клуба – Дејан Станковић одговарао је на питања медија пред наредни дуел.

 

– Свако првенство је посебно и свако је за себе. Колубара није иста, а ни ми. Свака утакмица је захтевна, предност је што смо имали “дугу” недељу, могли смо да одморимо, радимо и да на “миру” спремимо утакмицу. Пут нам је јасан. Прве две утакмице код “куће” и отварање првенства мора да буде са миксималним бројем бодова. То нам је циљ и томе тежимо – почео је Станковић.
 
Говорио је млади стратег о наредном противнику екипи Колубаре, која је у претходној рунди ремизирала са крагујевачким Радничким на свом терену.
 
– Одиграли су доста коректну утакмицу против Радничког из Крагујевца. Могли су и боље да прођу. Сигуран сам да на свом терену играју један стил фудбала, а мислим да је у гостима тај стил можда исти, али мало дефанзивнији. Као целина и тим имају јасне идеје, заједно са Дејаном Ђурђевићем који такмичарски тренер, као и током каријере један борац, зна да мотивише, припреми екипу на најбољи начин. Од целе екипе Колубаре очекујем јак отпор.
 
Фудбалери нашег тима раде пуном паром, а Мистер за наредни меч неће моћи да рачуна само на стаменог штопера Радована Панкова.
 
– Само на Радована Панкова. Охи се вратио у тренажни процес, одрадио је два тренинга са нама. Не верујем да ће почети утакмицу, али да ће имати минутажу то је сигурно.
 
На питање ко ће заузети место “бонус” фудбалера јасан је био Дејан Станковић.
 
– Стандардан је Страхиња Ераковић.
 
Звездина школа је фабрика талената, а шеф стручног штаба нашег тима има велико поверење у “ђака” наше фудбалске академије који приказује сјајне партије.
 
– Млади Станковић је дете Црвене звезде, момак који има нестварну вољу. Његове физичке карактеристике су феноменалне, жели да учи, напредује и ради за тим. Свестан је да је доста позиција попуњено са сјајним играчима, који праве разлику. Рекао ми је Мистер било где, ако треба и на гол ћу ићи. Када неко има такав став и приступ, много је лако радити са њим. Играо је десног бека, на доста тренинга смо га користили на тој позицији. Момак чије су физичке предиспозиције на високом нивоу, доста се појављује у нападу и одбрани. Када се игра у последњој линији одговорност је доста већа, сада се ради на његовој адаптацији на десном беку. Иако може да игра везног и крило. 
 
Нагласио је тренер нашег тима – Дејан Станковић да Звездин дрес носи посебну “тежину” као и притисак.
 
– Зависи од играча до играча. Што се пре адаптираш на цео амбијент, што значи свлачионица, начин рада и живота, лиге, захтева и циљева – то ће ти бити лакше. Можда неко подцени првенство и квалитет, али када дођеш у Црвену звезду видиш колико је она велика, колико су ти захтеви тешки и колико има притиска. Неко то не успе да изнесе, а неко не. Не видим ту кривицу ни код кога, једноставно ако се неко не снађе боље да наставим путем негде другде. 
 
Истиче Мистер да ранији почетак првенства омогућиће нашем тиму да темпира форму за почетак квалификација.
 
– Пратећи резултете који су били у првом колу квалификација за Лигу шампиона делују ми много лепо и доста нестварно. Звезда је то изборила за себе, повлашћен статус у трећем колу, као и у четвртом колу Лиге шампиона. То је Звезда успела уз доста зноја и “крвавог” рада да би дошла у ову позицију. На нама је велика одговорност, захтев и притисак, али добро је што имамо само првенство да можемо да уђемо у форму за утакмице од великог значаја за Црвену звезду.
 
Жреб за Лигу шампиона је заказан за понедељак 18. јула, а Дејан Станковић истиче да ће његов тим бити спреман за почетак квалификација.
 
– Немам личне жеље. Доста пута смо причали пред жреб кога би желели, па тај неко дође и испостави се да није тако како смо гледали на папиру. Битно је да ми будемо спремни за било ког противника – закључио је Станковић.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама