Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Rotem Segal novi igrač Crvene zvezde

Reprezentativni desni bek Izraela, Rotem Segal (23, 190cm), novi je igrač RK Crvena zvezda Grundfos.

Rotem je rođen u Rehovotu 1999. godine, a celu karijeru je proveo u Makabiju iz Rišon Leciona, sa kojim je tri puta osvajao šampionsku titulu. Dolazak u Beograd mu je prvo internacionalno iskustvo, a već je imao prilike da se upozna sa trenerom i nekim od saigrača.

– Naravno da sam znao za Crvenu zvezdu, godinama igra jako dobro Evroligu u košarci, igra protiv Makabija. Upoznao sam ljude koji vode klub, menadžment, trenera, saigrače… Razgovor sa njima je jedan od razloga zašto sam izabrao da dođem. Žele da vrate Zvezdu u vrh i zaista mi je jako drago što su u meni prepoznali nekoga ko može da pomogne u tome.

Rotem Segal će biti treći Izraelac u Crvenoj zvezdi, nakon fudbalera Idana Vereda i košarkaša Gala Mekela, koji su u sezoni 2015/16 bili članovi naše porodice.

– Idan i Gal su sjajni sportisti, veoma popularni i priznati u Izraelu. Ne poznajem ih lično, ali naravno da znam za njih.

Rotem je četvrto pojačanje Crvene zvezde i drugi stranac u ekipi posle 27 godina, uz Ramzija Majduba reprezentativca Tunisa, i biće na raspolaganju treneru Đurkoviću na startu priprema za novu sezonu, koje će početi prvim danom avgusta.

Dobro došao u Crvenu zvezdu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama