Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Ротем Сегал нови играч Црвене звезде

Репрезентативни десни бек Израела, Ротем Сегал (23, 190цм), нови је играч РК Црвена звезда Грундфос.

Ротем је рођен у Реховоту 1999. године, а целу каријеру је провео у Макабију из Ришон Лециона, са којим је три пута освајао шампионску титулу. Долазак у Београд му је прво интернационално искуство, а већ је имао прилике да се упозна са тренером и неким од саиграча.

– Наравно да сам знао за Црвену звезду, годинама игра јако добро Евролигу у кошарци, игра против Макабија. Упознао сам људе који воде клуб, менаџмент, тренера, саиграче… Разговор са њима је један од разлога зашто сам изабрао да дођем. Желе да врате Звезду у врх и заиста ми је јако драго што су у мени препознали некога ко може да помогне у томе.

Ротем Сегал ће бити трећи Израелац у Црвеној звезди, након фудбалера Идана Вереда и кошаркаша Гала Мекела, који су у сезони 2015/16 били чланови наше породице.

– Идан и Гал су сјајни спортисти, веома популарни и признати у Израелу. Не познајем их лично, али наравно да знам за њих.

Ротем је четврто појачање Црвене звезде и други странац у екипи после 27 година, уз Рамзија Мајдуба репрезентативца Туниса, и биће на располагању тренеру Ђурковићу на старту припрема за нову сезону, које ће почети првим даном августа.

Добро дошао у Црвену звезду.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама