Košarka Košarka/Vesti

Jovanović: Iza naše ambicije mora da stoji veliki rad

Trener reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, i nekadašnji pomoćnik u A selekciji naše zemlje, Vlada Jovanović u petak je i zvanično promovisan u novog prvog trenera Crvene zvezde.

Nakon angažmana u ekipama FMpa i Cibone, pred 38-godišnjim trenerom je svakako najveći izazov u trenerskoj karijeri koja je počela pre 10 godina…

Vlada Jovanović o svemu što se dogodilo u prethodnom periodu i poslu koji ga očekuje kaže:

– Sigurno je veliki izazov predamnom, samim tim i obaveza koju nosi mesto trenera Crvene zvezde. Potpuno sam svestan šta se očekuje od Crvene zvezde, i kada sam prihvatio ovaj poziv, prihvatio sam i da živim sa tim, ali i da dam svoj maksimum! Siguran sam da možemo da ostvarimo ambicije, ali iza toga mora da stoji veliki rad i posvećenost, a iz toga će svi to želimo i čvrsto verujem, doći i dobri rezultati – kaže Vladimir Jovanović.

Pred novim trenerom je puno posla kako bi Crvena zvezda dočekala novu sezonu sa što jačim sastavom i spremna na iskušenja koja su sada svake sezone svakodnevica za crveno bele, a to je borba na 4 fronta:

– Sigurno da želimo da budemo konkurentni u svim takmičenjima. Želimo da oformimo tim koji je kadar „da izađe na crtu“ svakoj ekipi i da ide na pobedu. Sa moje strane, kao trener sigurno da želim da izvučem najbolje iz igrača. Hemija u tom timu će biti izuzetno važna jer je sve usko povezano. Iz dobre atmosfere stvara se pozitivna energija iz koje dolaze dobre igre – kaže trener crveno-belih koji je ima i poruku za navijače našeg kluba:

– Sigurno da nam je podrška naših navijača izuzetno važna. Kada je imate od najboljih i najvernijih navijača, a navijači Crvene zvezde to svakako jesu, sve će biti lakše. Naše je da radimo, da se borimo, da odnosom prema dresu opravdamo poverenje!

Ekipa Crvene zvezde mts tokom prelaznog roka se pojačala dovođenjem Nemanje Nedovića, Hasana Martina i Džona Holanda, a klub će o daljim aktivnostima u prelaznom roku javnost obaveštavati blagovremeno.

Prvi trener Crvene zvezde Vlada Jovanović sa reprezentacijom Srbije (igrači do 20 godina) putuje u sredu u Gruziju na evropski šampionat, a krajem jula u potpunosti se okreće obavezama u KK Crvena zvezda.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama