Кошарка Кошарка/Вести

Јовановић: Иза наше амбиције мора да стоји велики рад

Тренер репрезентације Србије за играче до 20 година, и некадашњи помоћник у А селекцији наше земље, Влада Јовановић у петак је и званично промовисан у новог првог тренера Црвене звезде.

Након ангажмана у екипама ФМпа и Цибоне, пред 38-годишњим тренером је свакако највећи изазов у тренерској каријери која је почела пре 10 година…

Влада Јовановић о свему што се догодило у претходном периоду и послу који га очекује каже:

– Сигурно је велики изазов предамном, самим тим и обавеза коју носи место тренера Црвене звезде. Потпуно сам свестан шта се очекује од Црвене звезде, и када сам прихватио овај позив, прихватио сам и да живим са тим, али и да дам свој максимум! Сигуран сам да можемо да остваримо амбиције, али иза тога мора да стоји велики рад и посвећеност, а из тога ће сви то желимо и чврсто верујем, доћи и добри резултати – каже Владимир Јовановић.

Пред новим тренером је пуно посла како би Црвена звезда дочекала нову сезону са што јачим саставом и спремна на искушења која су сада сваке сезоне свакодневица за црвено беле, а то је борба на 4 фронта:

– Сигурно да желимо да будемо конкурентни у свим такмичењима. Желимо да оформимо тим који је кадар „да изађе на црту“ свакој екипи и да иде на победу. Са моје стране, као тренер сигурно да желим да извучем најбоље из играча. Хемија у том тиму ће бити изузетно важна јер је све уско повезано. Из добре атмосфере ствара се позитивна енергија из које долазе добре игре – каже тренер црвено-белих који је има и поруку за навијаче нашег клуба:

– Сигурно да нам је подршка наших навијача изузетно важна. Када је имате од најбољих и највернијих навијача, а навијачи Црвене звезде то свакако јесу, све ће бити лакше. Наше је да радимо, да се боримо, да односом према дресу оправдамо поверење!

Екипа Црвене звезде мтс током прелазног рока се појачала довођењем Немање Недовића, Хасана Мартина и Џона Холанда, а клуб ће о даљим активностима у прелазном року јавност обавештавати благовремено.

Први тренер Црвене звезде Влада Јовановић са репрезентацијом Србије (играчи до 20 година) путује у среду у Грузију на европски шампионат, а крајем јула у потпуности се окреће обавезама у КК Црвена звезда.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама