Košarka Košarka/Vesti

Branko Jorović novi član stručnog štaba

CZBG Portal — Branko Jorović
Branko Jorović novi član stručnog štaba KKCZ

Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac naše zemlje Branko Jorović novi je član stručnog štaba prvog tima crveno-belih i pomagaće novoimenovanom prvom treneru Vladi Jovanoviću u takmičarskoj sezoni 2022-2023 kao deo tima na klupi crveno-belih.

Nakon duge i uspešne igračke karijere tokom koje je igrao za FMP, Crvenu zvezdu, Patru, Igokeu, Braunšvajg, Kavalu… 40-godišnji Branko Jorović već pet sezona bavi se trenerskim poslom i u narednoj sezoni činiće deo stručnog štaba Crvene zvezde.

Vladimir Jovanović je u petak postavljen za prvog trenera KK Crvena zvezda, dok će funkciju prvog pomoćnika obavljati bivši as crveno-belih i još jedan bivši reprezentativac Marko Simonović; Miodrag Dinić je preuzeo funkciju drugog pomoćnog trenera kluba, dok će Nebojša Ilić i naredne sezone biti tim-menadžer crveno-belih. Ovim stručni štab nije kompletiran, a o narednim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Jorović je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor uoči sezone 2007/2008. Zbog tada neizlečene povrede leđa i dugog oporavka nije odigrao nijednu utakmicu, pa je klub raskinuo ugovor sa njim 28. decembra 2007. Najveći igrački zenit doživeo je nastupajući za FMP od 2003. do 2006. Zahvaljujući tom angažmanu zaradio je mesto u reprezentaciji tokom održavanja Svetskog prvenstva u Japanu 2006; tamo je doživeo povredu leđa zbog koje je španska Đirona poništila ugovor sa njim vredan više od milion evra.

Kao trener Jorović je počeo da radi u sarajevskoj Bosni Rojal, gde je funkciju pomoćnog trenera obavljao od oktobra do decembra 2017. Kao samostalan trener radio je u rumunskoj Politehnici iz Jašija (sezona 2018/2019), Železničaru iz Čačka (sezona 2019/2020), Kliku iz Arilja (2021-2022), i uoči odlaska u Zvezdu imao je potpisan ugovor sa Kolubarom LA 2003 iz Lazarevca, koju je trebalo da predvodi kao samostalan trener.

Izvor: KK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama