Кошарка Кошарка/Вести

Бранко Јоровић нови члан стручног штаба

ЦЗБГ Портал — Бранко Јоровић
Бранко Јоровић нови члан стручног штаба ККЦЗ

Бивши кошаркаш Црвене звезде и репрезентативац наше земље Бранко Јоровић нови је члан стручног штаба првог тима црвено-белих и помагаће новоименованом првом тренеру Влади Јовановићу у такмичарској сезони 2022-2023 као део тима на клупи црвено-белих.

Након дуге и успешне играчке каријере током које је играо за ФМП, Црвену звезду, Патру, Игокеу, Брауншвајг, Кавалу… 40-годишњи Бранко Јоровић већ пет сезона бави се тренерским послом и у наредној сезони чиниће део стручног штаба Црвене звезде.

Владимир Јовановић је у петак постављен за првог тренера КК Црвена звезда, док ће функцију првог помоћника обављати бивши ас црвено-белих и још један бивши репрезентативац Марко Симоновић; Миодраг Динић је преузео функцију другог помоћног тренера клуба, док ће Небојша Илић и наредне сезоне бити тим-менаџер црвено-белих. Овим стручни штаб није комплетиран, а о наредним активностима јавност ће бити благовремено обавештена.

Јоровић је са Звездом потписао трогодишњи уговор уочи сезоне 2007/2008. Због тада неизлечене повреде леђа и дугог опоравка није одиграо ниједну утакмицу, па је клуб раскинуо уговор са њим 28. децембра 2007. Највећи играчки зенит доживео је наступајући за ФМП од 2003. до 2006. Захваљујући том ангажману зарадио је место у репрезентацији током одржавања Светског првенства у Јапану 2006; тамо је доживео повреду леђа због које је шпанска Ђирона поништила уговор са њим вредан више од милион евра.

Као тренер Јоровић је почео да ради у сарајевској Босни Ројал, где је функцију помоћног тренера обављао од октобра до децембра 2017. Као самосталан тренер радио је у румунској Политехници из Јашија (сезона 2018/2019), Железничару из Чачка (сезона 2019/2020), Клику из Ариља (2021-2022), и уочи одласка у Звезду имао је потписан уговор са Колубаром ЛА 2003 из Лазаревца, коју је требало да предводи као самосталан тренер.

Извор: КК Црвена звезда

Скочи на траку са алаткама