Fudbal Fudbal/Vesti

Aleksandar Katai novi dobitnik nagrade „Bora Kostić“

CZBG Portal — Aleksandar Katai
Aleksandar Katai dobitnik nagrade „Bora Kostić“ za najboljeg Zvezdinog strelca u sezoni

Nakon što je prethodne sezone laskavu titulu najboljeg strelca Crvene zvezde poneo Mirko Ivanić i trofej „Bora Kostić“ primio pred utakmicu sa Vojvodinom, drugi laureat je Aleksandar Katai. Ofanzivac iz Srbobrana će na utakmici protiv niškog Radničkog u nedelju proslaviti dva jubileja – primiće nagradu „Bora Kostić“, jer je u sezoni za nama postigao 33 gola, kao i dres 150 sa simbolikom broja odigranih mečeva u crveno-belom dresu.

Nezaustavljiv je bio Katai prošle sezone, koja mu je možda i najbolja u dosadašnjem delu karijere. Statistika ne laže, a ona kaže da je vispreni dribler na 47 utakmica postigao 33 gola i kreirao još 13, što ga osim najboljim strlecem, čini i prvim asistentom Crvene zvezde u sezoni za nama. Posebno je Katai bio inspirisan na „velikim“ utakmicama, pa će gol protiv Brage koji nas je odveo među u osminu finala Lige Evrope čime je napravljen najveći uspeh na Starom kontinentu još od Barija, kao i pogoci protiv večitog rivala, prvo u šampionatu, pa u Kupu Srbije čime je Zvezdi doneta dupla kruna, biti večno u srcu svakog kome je krv crveno-bela.

Katai je u sezoni za nama postizao golove protiv čak 15 ekipa, to su: Partizan (4), Novi Pazar (4), Radnički Niš (4), Mladost (3), Kluž (2), Kairat (2), Braga (2), TSC (2), Proleter (2), Voždovac (2), Vojvodina (2), Napredak, Radnik, Čukarički i Radnički 1923.

Nagrada „Bora Kostić“ predstavljena je prošle godine, kada je otvorena i loža sa imenom legendarnog golgetera Crvene zvezde i osvajač laskavog priznanja je najbolji strelac našeg kluba u jednoj takmičarskoj godini, računajući sve utakmice. Prvi laureat bio je Mirko Ivanić koji je u takmičarskoj godini 2020/21 postigao 21 pogodak, dok je gledajući prošlu sezonu, kao što smo već apsolvirali, najefikasniji bio Aleksandar Katai sa 33 gola. Katai će ujedno ući u klub 150, i naći se u odabranom društvu fudbalera koji su odigrali više od toliko utakmica u Crvenoj zvezdi, a to su još: Milan Borjan, Marko Gobljeić, Milan Rodić, Slavoljub Srnić, Mirko Ivanić i El Fardu Ben. Posle Kataija, najbliži jubileju su Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama