Фудбал Фудбал/Вести

Александар Катаи нови добитник награде „Бора Костић“

ЦЗБГ Портал — Александар Катаи
Александар Катаи добитник награде „Бора Костић“ за најбољег Звездиног стрелца у сезони

Након што је претходне сезоне ласкаву титулу најбољег стрелца Црвене звезде понео Мирко Иванић и трофеј „Бора Костић“ примио пред утакмицу са Војводином, други лауреат је Александар Катаи. Офанзивац из Србобрана ће на утакмици против нишког Радничког у недељу прославити два јубилеја – примиће награду „Бора Костић“, јер је у сезони за нама постигао 33 гола, као и дрес 150 са симболиком броја одиграних мечева у црвено-белом дресу.

Незаустављив је био Катаи прошле сезоне, која му је можда и најбоља у досадашњем делу каријере. Статистика не лаже, а она каже да је виспрени дриблер на 47 утакмица постигао 33 гола и креирао још 13, што га осим најбољим стрлецем, чини и првим асистентом Црвене звезде у сезони за нама. Посебно је Катаи био инспирисан на „великим“ утакмицама, па ће гол против Браге који нас је одвео међу у осмину финала Лиге Европе чиме је направљен највећи успех на Старом континенту још од Барија, као и погоци против вечитог ривала, прво у шампионату, па у Купу Србије чиме је Звезди донета дупла круна, бити вечно у срцу сваког коме је крв црвено-бела.

Катаи је у сезони за нама постизао голове против чак 15 екипа, то су: Партизан (4), Нови Пазар (4), Раднички Ниш (4), Младост (3), Клуж (2), Каират (2), Брага (2), ТСЦ (2), Пролетер (2), Вождовац (2), Војводина (2), Напредак, Радник, Чукарички и Раднички 1923.

Награда „Бора Костић“ представљена је прошле године, када је отворена и ложа са именом легендарног голгетера Црвене звезде и освајач ласкавог признања је најбољи стрелац нашег клуба у једној такмичарској години, рачунајући све утакмице. Први лауреат био је Мирко Иванић који је у такмичарској години 2020/21 постигао 21 погодак, док је гледајући прошлу сезону, као што смо већ апсолвирали, најефикаснији био Александар Катаи са 33 гола. Катаи ће уједно ући у клуб 150, и наћи се у одабраном друштву фудбалера који су одиграли више од толико утакмица у Црвеној звезди, а то су још: Милан Борјан, Марко Гобљеић, Милан Родић, Славољуб Срнић, Мирко Иванић и Ел Фарду Бен. После Катаија, најближи јубилеју су Гелор Канга и Милан Павков.

Извор: СД Црвена звезда

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама