Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

Zvezda odradila trening u Sočiju

CZBG Portal — Fudbaleri u Sočiju
Fudbaleri Zvezde na treningu u Sočiju

Fudbaleri Crvene zvezde su 2. jula od 19 časova po lokalnom vremenu, odnosno 18 sati po srpskom, izašli na teren stadiona “Fišt” i odradili poslednje pripreme pred generalnu probu protiv Zenita.

Odmah po povratku iz Slovenije, sa aerodroma Nikola Tesla su se uputili naši prvotimci ka Sočiju i stigli u ranim jutarnjim časovima u ruski primorski grad. Lokacija našeg hotela je veoma blizu ovog stadiona koji je izgrađen u okviru sportskog parka uoči 22. Zimskih olimpijskih igara održanih 2014. godine. Stadion je korišćen za zvanično otvaranje i zatvaranje istih, a gradnja ovog sportkog objekta je počela 2008. godine. Takođe, ovaj stadion je ugostio nekoliko nacionalnih timova na Mundijalu odigranom u Rusiji 2018. godine. U ovom trenutku stadion “Fišt” broji preko 47.000 mesta i ostavlja bez daha već pri prvom dolasku na stadion. Komentarisali su naši fudbaleri i članovi stručnog štaba da im se zaista dopada ambijent u kojem će odigrati poslednju kontrolnu utakmicu.

Više od sat vremena na terenu su proveli crveno-beli momci uoči meča sa Zenitom. Rad je započet uobičajenim zagrevanjem duž aut linije predvođenim od strane Federika Panoćinija. Usledio je vrlo brz prelazak na taktiku i sprovođenje tehničko-taktičkih zahteva. Savetovao je trener Crvene zvezde – Dejan Stanković sve fudbalere, a činilo se da je trening najviše prijao “novajlijama” u crveno-belom dresu koji su imali manje vremena da se uigraju sa ekipom u odnosu na ostale saigrače. Takođe, mladi igrači su “upijali” svaki savet od stručnog štaba.

Naporan put nije smetao našim fudbalerima da budu na visini zadatka i sa punom koncentracijom odrade trening. Sam kraj rada označilo je uvežbavanje prekida, kako ofanzivnih tako i defanzivnih.

Već danas od 19 časova, na istom ovom stadionu Zvezda će odigrati poslednji kontrolni meč protiv Zenita i na taj način se dodatno pripremiti za start lige koji je zakazan za nedelju dana.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama