SDCZ Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda — Kopar 0:1 (0:0)

CZBG Portal — Eraković u akciji
Strahinja Eraković na utakmici protiv Kopra

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na poslednjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji rezultatom 0:1 od Kopra.

Crvena zvezda – Kopar 0:1 (0:0)

Stadion: „Nacionalni fudbalski centar Brdo“, Kranj, Slovenija.

Strelac: Kotnik u 51. minutu.

Žuti karton: Eraković (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Borjan (od 67. Popović), Pićini (od 84. Bakajoko), Dragović (od 84. Leković), Eraković, Rodić (od 46. Gobeljić), Sanogo (od 16. Srnić), Kangva (od 46. Ben), Kanga (od 60. Nikolić), Bukari (od 46. Ibrahim), Ivanić (od 84. Živković), Katai (od 67. Lučić).

Kopar: Golubovič, Simčak, Novoselec, Žužek, Kambič, Mitendorfer, Tičič, Kotnik, Krajinović, Osudži, Kolobarič.

Igrali su još: Pavlovič, Korea, Rajčević, Benedičič, Jašaragić, Sise, Dalej.

Poslednja pripremna utakmica u Sloveniji, pred put u Rusiju i generalnu probu sa Zenitom, donela je sa sobom još jednu potvrdu da su naši fudbaleri zaista predano radili, s obzirom na to da je vidno da su im noge bile „pune“, ali da su i uprkos tome odigrali solidnu utakmicu. Nije lako trenirati dva puta dnevno, a u međuvremenu igrati i utakmice na svaka tri dana.

Već u osmom minutu je malo falilo da vidimo spektakularan pogodak Kange koji je šutirao direktno iz kornera. Zbunjeno je Golubovič intervenisao, promašio loptu pri „boksovanju“, ali je ona ipak završila tik pored stative. Loša vest usledila je u 16. minutu kada je Stanković morao prinudno da menja, a Sanogo izašao iz igre zbog povrede za koju se nadamo da nije ozbiljnije prirode, pa se na terenu našao Srnić. Upravo je sveži Srnić propisno namučio Goluboviča u 23. minutu kada je prihvatio loptu i sa dvadesetak metara i dobro gađao, ali je golman Kopara krajnjim naporima uspeo da interveniše. Četiri minuta kasnije je i Katai zapretio. Ivanić je prošao po desnom boku, odigrao povratnu za najisturenijeg igrača u našem timu na današnjem meču, ali je Tičič uspeo da ga izblokira i u poslednjem momentu spreči siguran gol.

Srnić je po ulasku na teren doslovno postao „motor“ naše ekipe i gotovo sve opasne akcije kretale su od njega. Tako je bilo i u 29. minutu kada je sjajno uposlio Ivanića koji se našao ispred Goluboviča, ali kao da se i on sam iznenadio što se našao u tako dobroj prilici, pa je uputio nešto slabiji udarac koji je iskontrolisao čuvar mreže Kopara. Milimetri su delili Ivanića i tri minuta kasnije da postigne gol, kada je Rodić glavom odigrao na drugu stativu, ali utisak je da je lopta bila prebrza. Dve dobre prilike imali su fudbaleri našeg tima u smiraj prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo bez golova. Prvo je Katai u 40. minutu posle prodora Rodića gađao, iskosa sa leve strane, pored gola, da bi Kangva četiri minuta kasnije posle dobrog driblinga i solo-prodora propisno zapretio, ali je za nijansu bio neprecizan.

Stigli su fudbaleri Kopara do prednosti u 51. minutu kada je Kotnik protutnjao po sredini i pogodio bliži ugao iz zaista teške pozicije. Želeo je Ben brzo poravnanje, pa je veoma lukavo pokušao u 55. minutu primetivši da je Golubovič previše izleteo, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. Kao i na prošloj utakmici kada je Nikolićev mozak bio najzaslužniji za izjednačenje, iako su potom još delovali Srnić i Lučić, mogla je i sada da bude preslikana situacija. Igrao se 70. minut, a Nikolić je u „šumi“ igrača Kopara poslao loptu za Bena koji je izašao pred Goluboviča, ali oklevao, što je iskoristio Novoselec i sustigao ga, ali je pas bio neverovatan.

Kombinovali su Ben i Ibrahim u 76. minutu, ali su uspeli da se konsoliduju defanzivci Kopra i da u poslednjem trenutku izbiju loptu ispred mladog napadača. Totalna ofanziva Crvene zvezde donela je Slovencima odličnu priliku iz kontre u 85. minutu kada je Sise istrčao ispred Popovića, ali je naš čuvar mreže fantastično intervenisao. Pamtiće mladi Leković ovaj dan do kraja života, s obzirom na to da je debitovao za prvi tim Crvene zvezde, a u 88. minutu mogao je da ima razlog više, jer se našao u odličnoj prilici, ali je njegov udarac sa sedam metara uspeo da odbrani Golubovič i donese pobedu svom timu.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama