Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Bravo 2:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u prvom kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji protiv Brava rezultatom 2:1. Stvorili su izabranici Dejana Stankovića sijaset prilika, ali veče je u potpunosti obeležio brzonogi Rišairo Živković, kom je minut u igri bio dovoljan da izjednači rezultat, a onda da i u nadoknadi vremena donese pobedu našem timu.

 

Crvena zvezda – Bravo 2:1 (0:1)

Stadion: “Stožice”, Ljubljana, Slovenija.

Sudija: Rade Obrenović.

Strelci: Kramarič u 14. minutu (iz jedanaesterca) za Bravo, a Živković u 63. i 90. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Marjanac, Lubej (Bravo), Rodić, Pavkov (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Popović (od 62. Vasiljević), Pićini (od 62. Bakajoko), Dragović (od 62. Bogdanović), Sanogo (od 46. Eraković), Rodić (od 62. Bakajoko), Srnić (od 33. Stanić), Nikolić (od 46. Kangva), Ivanić (od 62. Krstičić), Ibrahim (od 62. Lučić), Katai (od 62. Živković), Ohi (od 46. Pavkov).

Bravo: Orbanič, Trontelj (od 65. Kancilija), Španring (od 75. K. Trdin), Križan (od 60. Vodeb), Maružin (od 60. Marjanac), Kramarič (od 75. Porič), Ensana (od 60. G. Trdin), Jakšić (od 60. Burin), Kavčič (od 65. Lubej) , Kurtovič (od 65. Nemič), Štor (od 46. Selan).

Prekjuče su izabranici Dejana Stankovića stigli na pripreme u Sloveniju, a već danas ih je dočekala prva utakmica, protiv ekipe Brava, koji je u sezoni za nama završio petoplasiran u elitnom rangu takmičenja. Ono što je moglo da obraduje sve zvezdaše, to je činjenica da se Veljko Nikolić našao na terenu posle više od šest meseci, što znači da je povreda za izuzetno talentovanog fudbalera prošlost i da bi ovo mogla da bude sezona njegove pune afirmacije.

Na samom startu meča, visok presing naših fudbalera doveo je do odlične šanse. Srnić je oduzeo loptu na sredini terena, uposlio Kataija na levom boku koji je nesebično dodao do Ohija, a norveški napadač sa desetak metara gađao, međutim Orbanič je odlično odbranio. Još jednu priliku imao je Ohi u petom minutu. Ponovo presing, a ovog puta je Ibrahim uspeo da nadmudri Španerika i uposli Ohija koji je glavom gađao pored golmana, ali je Jakšić sa gol-linije izbacio loptu. Nizali su se ziceri za fudbalere našeg tima, ali se Orbanič razbranio. Igrao se 11. minut kada je Katai uposlio Ivanića koji se po levom boku iskrao iza leđa odbrane i izašao ispred čuvara mreže Brava, međutim, gađao pravo u njega.

Slovenci su, pomalo i neočekivano, stigli do prednosti u 14. minutu kada je Kramarič pogodio sa bele tačke, a lopta je prethodno pogodila Rodića u ruku. Posle vrlo uzbudljivog otvaranja meča, ušlo se u mirniji tok, a prisutne je razmrdao udarac Ivanića iz 33. minuta, ali i prinudna izmena kada je Srnić posle dobijenog udarca u glavu od strane Orbanića morao da napusti teren, pa je u igru ušao Stanić. Do kraja poluvremena su fudbaleri našeg tima zapretili u tri navrata, ali se na odmor otišlo sa golom zaostatka. Prvo je Sanogo gađao glavom u 38. minutu, da bi minut kasnije Katai driblao, ali sa ivice kaznenog prostora gađao preko prečke i potom Ohi nije uspeo da realizuje Rodićev centaršut u poslednjim trenucima prvog dela igre.

Menjao je Stanković na startu drugog dela igre, a na terenu su se našli Eraković, Pavkov i Kangva, a jasno je da se sve oči bile uprte u vezistu iz Zambije, pridošlicu u crveno-beli tabor. Mogao je Kangva da upiše prvenac u 54. minutu kada je poslao “projektil” sa 25 metara metara, ali je lopta završila tik preko gola. Dobro je Stanić centrirao šest minuta kasnije, ali je udarac Kataija glavom praktično sa penala završio u rukama Orbaniča.

Svega minut je bio dovoljan Rišairu Živkoviću da se upiše u strelce. Prihvatio je loptu na ivici kaznenog prostora sa leve strane, namestio se i majstorski pogodio dalji ugao gola koji čuva Orbanića u 63. minutu, za potpuno oduševljenje svih prisutnih zbog sjajnog poteza holandskog ofanzivca. Takođe, debi na današnjem meču imao je i defanzivac rođen 2002. godine – Vuk Bogdanović koji je takođe dobio šansu među izmenama koje je napravio Dejan Stanković. Dirigovao je Kangva na sredini terena, i “napravio” odličnu šansu u 70. minutu kada je Krstičić sa šestnaest metara gađao snažno, ali preko gola.

Čist gol uspeo je da spasi Burin u 82. minutu kada je Krstičić poslao oštru loptu na koju je natrčavao Bakajoko, ali je tik ispred brzonogog francuskog internacionalca uspeo da reaguje defanzivac Brava. Korner je doveo novu šansu, kada je Bogdanović bio najspretniji u kaznenom prostoru, ali nije uspeo da pogodi. Međutim, ovo je bilo veče Rišaira Živkovića koji je u poslednjim trenucima svojim drugim golom doneo preokret našem timu i pobedu. Kombinovao je Živković sa Pavkovim, naša devetka mu “ostavila” loptu, a on sa desetak metara pogodio “malu” mrežu. Mogao je da upiše čak i “het-trik” odmah u sledećem napadu, ali mu je nedostajalo malo više sreće u završnici.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama