Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Браво 2:1 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде славили су у првом контролном мечу на припремама у Словенији против Брава резултатом 2:1. Створили су изабраници Дејана Станковића сијасет прилика, али вече је у потпуности обележио брзоноги Ришаиро Живковић, ком је минут у игри био довољан да изједначи резултат, а онда да и у надокнади времена донесе победу нашем тиму.

 

Црвена звезда – Браво 2:1 (0:1)

Стадион: “Стожице”, Љубљана, Словенија.

Судија: Раде Обреновић.

Стрелци: Крамарич у 14. минуту (из једанаестерца) за Браво, а Живковић у 63. и 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Марјанац, Лубеј (Браво), Родић, Павков (Црвена звезда).

Црвена звезда: Поповић (од 62. Васиљевић), Пићини (од 62. Бакајоко), Драговић (од 62. Богдановић), Саного (од 46. Ераковић), Родић (од 62. Бакајоко), Срнић (од 33. Станић), Николић (од 46. Кангва), Иванић (од 62. Крстичић), Ибрахим (од 62. Лучић), Катаи (од 62. Живковић), Охи (од 46. Павков).

Браво: Орбанич, Тронтељ (од 65. Канцилија), Шпанринг (од 75. К. Трдин), Крижан (од 60. Водеб), Маружин (од 60. Марјанац), Крамарич (од 75. Порич), Енсана (од 60. Г. Трдин), Јакшић (од 60. Бурин), Кавчич (од 65. Лубеј) , Куртович (од 65. Немич), Штор (од 46. Селан).

Прекјуче су изабраници Дејана Станковића стигли на припреме у Словенију, а већ данас их је дочекала прва утакмица, против екипе Брава, који је у сезони за нама завршио петопласиран у елитном рангу такмичења. Оно што је могло да обрадује све звездаше, то је чињеница да се Вељко Николић нашао на терену после више од шест месеци, што значи да је повреда за изузетно талентованог фудбалера прошлост и да би ово могла да буде сезона његове пуне афирмације.

На самом старту меча, висок пресинг наших фудбалера довео је до одличне шансе. Срнић је одузео лопту на средини терена, упослио Катаија на левом боку који је несебично додао до Охија, а норвешки нападач са десетак метара гађао, међутим Орбанич је одлично одбранио. Још једну прилику имао је Охи у петом минуту. Поново пресинг, а овог пута је Ибрахим успео да надмудри Шпанерика и упосли Охија који је главом гађао поред голмана, али је Јакшић са гол-линије избацио лопту. Низали су се зицери за фудбалере нашег тима, али се Орбанич разбранио. Играо се 11. минут када је Катаи упослио Иванића који се по левом боку искрао иза леђа одбране и изашао испред чувара мреже Брава, међутим, гађао право у њега.

Словенци су, помало и неочекивано, стигли до предности у 14. минуту када је Крамарич погодио са беле тачке, а лопта је претходно погодила Родића у руку. После врло узбудљивог отварања меча, ушло се у мирнији ток, а присутне је размрдао ударац Иванића из 33. минута, али и принудна измена када је Срнић после добијеног ударца у главу од стране Орбанића морао да напусти терен, па је у игру ушао Станић. До краја полувремена су фудбалери нашег тима запретили у три наврата, али се на одмор отишло са голом заостатка. Прво је Саного гађао главом у 38. минуту, да би минут касније Катаи дриблао, али са ивице казненог простора гађао преко пречке и потом Охи није успео да реализује Родићев центаршут у последњим тренуцима првог дела игре.

Мењао је Станковић на старту другог дела игре, а на терену су се нашли Ераковић, Павков и Кангва, а јасно је да се све очи биле упрте у везисту из Замбије, придошлицу у црвено-бели табор. Могао је Кангва да упише првенац у 54. минуту када је послао “пројектил” са 25 метара метара, али је лопта завршила тик преко гола. Добро је Станић центрирао шест минута касније, али је ударац Катаија главом практично са пенала завршио у рукама Орбанича.

Свега минут је био довољан Ришаиру Живковићу да се упише у стрелце. Прихватио је лопту на ивици казненог простора са леве стране, наместио се и мајсторски погодио даљи угао гола који чува Орбанића у 63. минуту, за потпуно одушевљење свих присутних због сјајног потеза холандског офанзивца. Такође, деби на данашњем мечу имао је и дефанзивац рођен 2002. године – Вук Богдановић који је такође добио шансу међу изменама које је направио Дејан Станковић. Дириговао је Кангва на средини терена, и “направио” одличну шансу у 70. минуту када је Крстичић са шестнаест метара гађао снажно, али преко гола.

Чист гол успео је да спаси Бурин у 82. минуту када је Крстичић послао оштру лопту на коју је натрчавао Бакајоко, али је тик испред брзоногог француског интернационалца успео да реагује дефанзивац Брава. Корнер је довео нову шансу, када је Богдановић био најспретнији у казненом простору, али није успео да погоди. Међутим, ово је било вече Ришаира Живковића који је у последњим тренуцима својим другим голом донео преокрет нашем тиму и победу. Комбиновао је Живковић са Павковим, наша деветка му “оставила” лопту, а он са десетак метара погодио “малу” мрежу. Могао је да упише чак и “хет-трик” одмах у следећем нападу, али му је недостајало мало више среће у завршници.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама