Fudbal Fudbal/Vesti

Pobeda za kraj priprema na Zlatiboru

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Jedinstva Putevi rezultatom 2:1, u okviru prve kontrolne utakmice na pripremama na Zlatiboru. Izabranici Dejana Stankovića su od starta diktirali tempo, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji. Crveno-beli su došli do prednosti u 28. minutu nakon autogola koji je postigao Mitrašinović. Konačan rezultat postavio je Slavoljub Srnić u 54. minutu, nakon sjajnog prodora i asistencije Ibrahima Mustafe. Utakmica se igrala u formatu dva poluvremena po 30 minuta.

Jedinstvo Putevi – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Stadion: „Švajcarija“, Zlatibor.

Strelci: Đorđević u 53. minutu za Jedinstvo, a Mitrašinović u 28. (autogol) i Srnić u 54. minutu za Crvenu zvezdu.

Jedinstvo: Lazić (Čubraković), Glišić (Bralušić), Vrbić (Mitrašinović), Nedović (Dragićević), Glišović (Toković), Joronjić (Ivanović), Janjušević (Bogdanović), Martinović (Radojević), Lazović, Petrović, Đorđević.

Crvena zvezda: Popović (od 31. Vasiljević), Gobeljić, Pankov (od 15. Bogdanović), Dragović (od 31. Sanogo), Radulović, Srnić, Nikolić, Katai (od 31. Krstičić), Lučić, Ibrahim, Ohi (od 31. Bakajoko).

Rezerve: Vasiljević, Manojlović, Bogdanović, Sanogo, Krstičić, Bakajoko.

Od samog starta izabranici Dejana Stankovića su ofanzivno krenuli ka golu protivnika, a prvo uzbuđenje viđeno je već u trećem minutu. Nakon sjajne kombinacije Lučića i Kataija, lopta je stigla do Radulovića koji je odlično centrirao na peterac, ali je golman protivnika u poslednjem trenutku reagovao ispred Ohija. Novo uzbuđenje viđeno je u desetom minutu. Katai je još jednom pokazao svoje driblerske sposobnosti i nakon solo prodora izborio poziciju i sa ivice kaznenog prostora gađao, međutim lopta je završila preko gola. Prilike su nastavile da se ređaju kao na traci, te je tako svega dva minuta kasnije moglo da dođe do promene rezultata. Katai je sjajno uposlio Ibrahima, a brzonogi napadač je sjajno centrirao po zamlji, međutim, defanzivci protivnika su izbacili loptu u korner.

U 25. minutu, ponovo su zapretili naši fudbaleri. Nakon gužve u kaznenom prostoru posle prekida, Dragović se najbolje snašao i šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran, te je naša ekipa od svega dobila samo korner. Tri minuta kasnije, trud crveno-belih se isplatio. Katai je sjajno našao Ibrahima, koji je probio po desnom boku i oštro centrirao na prvu stativu, a nakon nespretne reakcije defanzivne linije protivnika, lopta je od Mitrašinovića završila u mreži. U 30. minutu, rezultat je ponovo mogao da se promeni. Nakon kombinacije sa Lučićem, Katai se namestio i sa ivice šesnaesterca „pucao“, međutim lopta je završila preko gola.

I u drugom delu igre naši fudbaleri su nastavili u istom ritmu, pa je tako već u 33. minutu viđena nova prilika. Bakajoko se sjajno namestio i „opalio“ snažno sa distance, ali je čuvar mreže protivnika uz krajnje napore uspeo da interveniše. Deset minuta kasnije, ponovo su zapretili crveno-beli. Lučić je sjajno predriblao čuvara na sredini terena, a potom prelepo uposlio Srnića, koji je u situaciji „jedan na jedan“ pokušao da prebaci golmana, ali je čuvar mreže protivnika ipak uspeo da odbrani. U 47. minutu, viđeno je novo uzbuđenje. Nakon gužve u kaznenom prostoru protivnika, lopta se odbila na 16 metara, odakle je Sanogo snažno šutirao, ali je golman Jedinstva ponovo uspeo da odbrani.

Ređale su se prilike crveno-belih, a u 51. minutu ponovo je moglo doći do promene rezultata. Krstičić je sjajno uposlio Bakajoka, koji je probio po desnom boku i centrirao pred sam gol, ali je odbrana protivnika u poslednjem trenutku reagovala ispred Ibrahima. Dva minuta kasnije, domaći su uspeli da poravnaju rezultat preko Đorđevića. Već u narednom minutu, izabranici Dejana Stankovića su ponovo došli do prednosti. Ibrahim je sjajno probio po levoj strani, ušao u sredinu i poslao loptu na drugu stativu, a Srniću nije bilo teško da je sa peterca pošalje u mrežu, za potpuno zasluženo vođstvo. Pred sam kraj meča viđeno je novo uzbuđenje. Krstičić je iskoristio grešku protivničke odbrane i predriblao golmana, ali je lopta otišla u stranu, međutim uspeo je da uposli Bakajoka, koji nije bio dovoljno precizan.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama