Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда у финалу шампионата Србије!

Кошаркаши Црвене звезде мтс пласирали су се у финале првенства Србије пошто су у мајсторици полуфинала савладали екипу Меге резултатом 88-66 (26-16, 27-17, 15-12, 20-21).

Пред 3500 гледалаца у Хали Александар Николић, црвено беле је предводио вечерас сјајни Никола Калинић који је меч завршио са 21 поеном, а огроман посао урадио је у првом полувремену, које је завршио без промашаја, и у тих 20 минута убацио је све своје поене! Пратио га је Остин Холинс који је убацио 17 поена.

Практично све дилеме око учесника финала отклоњене су у првом полувремену, након изједначеног почетка, Калинић и Холинс, уз епизоду Вајта почели су да решетају кош Меге, и предност која је на крају прве деонице износила +10 нису испуштали до краја, а серијом тројки Калинића и Холинса на велики одмор се отишло са великих + 20 (53:33).

У наставку утакмице, ношени поново врло гласном подршком са трибина црвено бели су рутински одржали предност, тренер Дејан Радоњић је могао да расподели минуте пред финале које је на програму у петак у хали Александар Николић.

Ривал црвено белих у финалу биће екипа ФМП-а која се у завршницу пласирала без борбе јер је КК Партизан НИС одустао од учешћа у завршници првенства Србије.

КК Црвена звезда мтс : Ивановић 7, Лазаревић 5, Давидовац, Лазић, Митровић 7, Калинић 21, Холинс 17, Вајт 9, Марковић 6 (8ас), Кузмић 8, Симоновић, Цирбес 8.

Црвено бели су овај меч играли без Добрића који је доживео повреду у другој утакмици полуфиналне серије са Мегом.

Велико финале почиње у петак од 19 часова, домаћин је екипа Црвене звезде. Финале се игра на две добијене утакмице.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама