Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-beli u šampionskom ritmu do 1:0 protiv Mege

Ekipa Crvene zvezde mts ugostila je ekipu Mege u prvoj utakmici polufinalne serije KLS-a. Zvezdaši su došli da pozdrave svoje šampione i od prvog minuta pesma je odjekivala Pionirom. Glavni cilj ove sezone postignut je, ali prostora za opuštanje nema do poslednjeg zvižduka, svi u hali su tu bili tu sa istom idejom – pobeda. Ona nije izostala i to veoma ubedljiva pošto je semafor na kraju utakmice pokazivao velikih 114:78.

Umor usled velikih napora koji su uloženi u osvajanje ABA Lige nije se video na terenu. Izvesno savladala ga je želja, a dodatnu snagu donela pesma sa tribina koja je trajala od prve sekunde do poslednjeg zvuka sirene, a i posle toga jer je usledilo pravo slavlje igrača i navijača Crvene zvezde.

Ovo je bio prvi od dva potrebna koraka za plasman u finale Košarkaške lige Srbije. Svi igrači koji su danas bili u rosteru upisali su se u listu strelaca, a prvi među jednakima bio je Nikola Ivanović koji je samou prvom poluvremenu dao 21 poen, ukupno njegovih 25. Odmah iza njega su Ognjen Dobrić sa svojih 16, Stefan Marković i Ostin Holins po 14. Ostao je jedan korak do finala!

Plejmejker ekipe Ivanović ostao je u dobrom raspoloženju posle osvojene titule i za malo više od tri minuta ubacio je 10 poena, do kraja četvrtine dao je još tri. Aron Vajt takođe se upisao u listu strelaca sa svojih pet poena. Crveno-beli pokazali su da su još uvek gladni pobede – sjajni alej-up Dobrića na asistenciju Ivanovića. Prva četvrtina završena je rezultatom 33:15.

Ivanović je briljirao i u drugoj četvrtini, svoj ukupni skor povećao je na 21 poen, ubacio je šest trojki iz osam pokušaja, a uz to je imao četiri asistencije. Po trojku su dodali i Dobrić i Marković, a Vajt se upisao sa linije slobodnih bacanja. Kapiten crveno-belih Branko Lazić zatvorio je ovu četvrtinu nestvarnim košem za četiri stotinka koja će izvesno biti glavna atrakcija na društvenim mrežama nakon utakmice. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 58:39.

I treću četvrtinu obeležile su trojke, ređali su se Lazić, Lazarević, Holins… A Ivanović i Lazarević upisali su se i polaganjima. Dobrić sa zvukom sirene za kraj četvrtine pogađa trojku i diže Pionir na noge. Rezultat na kraju treće četvrtine 89:56.

Glavni junak poslednjih deset minuta bio je Ognjen Dobrić, dao je dve trojke i koš za dva poena već na početku, ukupno njegovih 16 poena. Pridružio mu se i Simonović, na semaforu je pisalo da je Crvena zvezda dala 100 poena, četiri minuta pre kraja! Tri minuta pre kraja upisao se i poslednji igrač u rosteru crveno-belih, sjajna akcija i poeni Maika Cirbesa! Uprkos velikoj razlici crveno-beli nisu smanjili intenzitet i rutinski su upisali ubedljivu pobedu.

Druga utakmica polufinalne serije Košarkaške lige Srbije na programu je u nedelju od 12 časova, a domaćin će biti ekipa Mege.

Crvena zvezda mts – Mega 114:78 (33:15, 25:14, 31:17, 25:22)

Crvena zvezda mts: Lazarević 11, Davidovac 2, Mitrović 3, Lazić 12, Dobrić 16 (7sk), Holins 14, Simonović 6, Ivanović 25 (6as), Marković 14 (11as), Vajt 7 (5sk), Kuzmić 2, Cirbes 2.

Stefan Lazarević:

– Pre svega čestitam Megi na fer i korektnoj igri i mojoj ekipi na pobedi. Mislim da smo posle velike potrošnje odigrali sa velikom dozom energije i da je to bio ključ pobede. Nadam se da ćemo to ponoviti u nedelju.

Dejan Radonjić:

– Posle velike potrošnje i napora koje smo imali, iskoristili smo par dana da se regenerišemo koliko je moguće. Uz probleme sa povredama, koje srećom nisu bile ozbiljne, ušli smo u meč sa velikom energijom. Smatram da je proizvod toga kvalitet igre koji je rastao kako je meč odmicao. Veliki faktor naše energije bili su naši navijači koji su nas bodrili svih 40 minuta i dali veliki doprinos da igramo celu utakmicu sa velikom dozom energije.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama