Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвено-бели у шампионском ритму до 1:0 против Меге

Екипа Црвене звезде мтс угостила је екипу Меге у првој утакмици полуфиналне серије КЛС-а. Звездаши су дошли да поздраве своје шампионе и од првог минута песма је одјекивала Пиониром. Главни циљ ове сезоне постигнут је, али простора за опуштање нема до последњег звиждука, сви у хали су ту били ту са истом идејом – победа. Она није изостала и то веома убедљива пошто је семафор на крају утакмице показивао великих 114:78.

Умор услед великих напора који су уложени у освајање АБА Лиге није се видео на терену. Извесно савладала га је жеља, а додатну снагу донела песма са трибина која је трајала од прве секунде до последњег звука сирене, а и после тога јер је уследило право славље играча и навијача Црвене звезде.

Ово је био први од два потребна корака за пласман у финале Кошаркашке лиге Србије. Сви играчи који су данас били у ростеру уписали су се у листу стрелаца, а први међу једнакима био је Никола Ивановић који је самоу првом полувремену дао 21 поен, укупно његових 25. Одмах иза њега су Огњен Добрић са својих 16, Стефан Марковић и Остин Холинс по 14. Остао је један корак до финала!

Плејмејкер екипе Ивановић остао је у добром расположењу после освојене титуле и за мало више од три минута убацио је 10 поена, до краја четвртине дао је још три. Арон Вајт такође се уписао у листу стрелаца са својих пет поена. Црвено-бели показали су да су још увек гладни победе – сјајни алеј-уп Добрића на асистенцију Ивановића. Прва четвртина завршена је резултатом 33:15.

Ивановић је бриљирао и у другој четвртини, свој укупни скор повећао је на 21 поен, убацио је шест тројки из осам покушаја, а уз то је имао четири асистенције. По тројку су додали и Добрић и Марковић, а Вајт се уписао са линије слободних бацања. Капитен црвено-белих Бранко Лазић затворио је ову четвртину нестварним кошем за четири стотинка која ће извесно бити главна атракција на друштвеним мрежама након утакмице. Прво полувреме завршено је резултатом 58:39.

И трећу четвртину обележиле су тројке, ређали су се Лазић, Лазаревић, Холинс… А Ивановић и Лазаревић уписали су се и полагањима. Добрић са звуком сирене за крај четвртине погађа тројку и диже Пионир на ноге. Резултат на крају треће четвртине 89:56.

Главни јунак последњих десет минута био је Огњен Добрић, дао је две тројке и кош за два поена већ на почетку, укупно његових 16 поена. Придружио му се и Симоновић, на семафору је писало да је Црвена звезда дала 100 поена, четири минута пре краја! Три минута пре краја уписао се и последњи играч у ростеру црвено-белих, сјајна акција и поени Маика Цирбеса! Упркос великој разлици црвено-бели нису смањили интензитет и рутински су уписали убедљиву победу.

Друга утакмица полуфиналне серије Кошаркашке лиге Србије на програму је у недељу од 12 часова, а домаћин ће бити екипа Меге.

Црвена звезда мтс – Мега 114:78 (33:15, 25:14, 31:17, 25:22)

Црвена звезда мтс: Лазаревић 11, Давидовац 2, Митровић 3, Лазић 12, Добрић 16 (7ск), Холинс 14, Симоновић 6, Ивановић 25 (6ас), Марковић 14 (11ас), Вајт 7 (5ск), Кузмић 2, Цирбес 2.

Стефан Лазаревић:

– Пре свега честитам Меги на фер и коректној игри и мојој екипи на победи. Мислим да смо после велике потрошње одиграли са великом дозом енергије и да је то био кључ победе. Надам се да ћемо то поновити у недељу.

Дејан Радоњић:

– После велике потрошње и напора које смо имали, искористили смо пар дана да се регенеришемо колико је могуће. Уз проблеме са повредама, које срећом нису биле озбиљне, ушли смо у меч са великом енергијом. Сматрам да је производ тога квалитет игре који је растао како је меч одмицао. Велики фактор наше енергије били су наши навијачи који су нас бодрили свих 40 минута и дали велики допринос да играмо целу утакмицу са великом дозом енергије.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама