Fudbal Fudbal/Vesti

Kings Kangva četiri godine u Zvezdi!

Crvena zvezda je završila prvo i veliko pojačanje za letnji prelazni rok, a reč je Kingsu Kangvi, veznom fudbaleru koji je sa našim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor.

 

Pre samo tri dana, Crvena zvezda je odigrala svoju poslednju utakmicu u sezoni za nama, a da nema odmora za ljude koji vode naš klub, govori činjenica da smo se već okrenuli sklapanju mozaika tima za narednu sezonu. Prvi igrač koji stiže u Crvenu zvezdu ovog leta je Kings Kangva, vezni fudbaler koji dolazi iz Arsenal Tule. On je sa našim klubom potpisao ugovor do 2026. godine zbog čega je izrazio ogromno zadovoljstvo i video porukom koju možete videti na našim društvenim mrežama se obratio svim zvezdašima.

– Srećan i uzbuđen sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu i što ću imati priliku da igram u Beogradu. Jedva čekam da se vidimo – poručio je Kangva koji se nalazi u kampu reprezentacije Zambije, posle čega će stići u Beograd i staviti se na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

Kangva je rođen 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu – Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu. Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega stiže transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine. Tamo je na 54 meča postigao šest pogodaka, a profilisao se kao fudbaler plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da “ponese” loptu od šesnaesterca do šesnaesterca. Poznat je i kao neko ko ima dobar prekid, ali i nisko težište, što protivnicima rpavi veliki problem kada treba da mu oduzmu loptu. Takođe, standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao gol, a prethodno je prošao čitav juniorski staž zemlje iz koje dolazi.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama