Фудбал Фудбал/Вести

Кингс Кангва четири године у Звезди!

Црвена звезда је завршила прво и велико појачање за летњи прелазни рок, а реч је Кингсу Кангви, везном фудбалеру који је са нашим клубом потписао четворогодишњи уговор.

 

Пре само три дана, Црвена звезда је одиграла своју последњу утакмицу у сезони за нама, а да нема одмора за људе који воде наш клуб, говори чињеница да смо се већ окренули склапању мозаика тима за наредну сезону. Први играч који стиже у Црвену звезду овог лета је Кингс Кангва, везни фудбалер који долази из Арсенал Туле. Он је са нашим клубом потписао уговор до 2026. године због чега је изразио огромно задовољство и видео поруком коју можете видети на нашим друштвеним мрежама се обратио свим звездашима.

– Срећан и узбуђен сам што сам потписао за Црвену звезду и што ћу имати прилику да играм у Београду. Једва чекам да се видимо – поручио је Кангва који се налази у кампу репрезентације Замбије, после чега ће стићи у Београд и ставити се на располагање Дејану Станковићу.

Кангва је рођен 6. априла 1999. године у Касами, граду у Замбији и прве фудбалске кораке направио је у локалном клубу – Хепи Хартсу, после чега се отиснуо у Европу, прецизније у Хапоел Бер Шеву. Није се дуго задржао у Израелу и брзо се вратио у домовину како би заиграо за Билдкон, после чега стиже трансфер у Арсенал из Туле где је провео претходне три године. Тамо је на 54 меча постигао шест погодака, а профилисао се као фудбалер племенитог кова, одличне технике, брзине и способности да “понесе” лопту од шеснаестерца до шеснаестерца. Познат је и као неко ко има добар прекид, али и ниско тежиште, што противницима рпави велики проблем када треба да му одузму лопту. Такође, стандардни је члан репрезентације Замбије за коју је одиграо 13 утакмица и постигао гол, а претходно је прошао читав јуниорски стаж земље из које долази.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама