Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Pobeda u večitom derbiju!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večitog rivala rezultatom 2:1, u okviru finalne takmice ovosezonskog Kupa Srbije, i na taj način “duplom krunom” spustili zavesu na ovu sezonu. Izabranici Dejana Stankovića su tokom većeg dela meča bili bolji rival na terenu i imali kontrolu nad dešavanjima na terenu. Pravi „iks faktor“ u ekipi crveno-belih bio je Aleksandar Katai, koji je još jednom maestralnom partijom bio nerešiva enigma za protivničke fudbalere  i sa dva gola rešio pitanje pobednika najveće utakmice u srpskom fudbalu. 

 

Crvena zvezda – Partizan 2:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 30505.

Sudija: Miloš Milanović.

Strelci: Katai u 26. i 72. minutu za Crvenu zvezdu, a Urošević u 61. minutu za Partizan.

Žuti kartoni: Kanga, Rodić, Pavkov, Katai, Krstičić (Crvena zvezda), Marković, Lutovac (Partizan).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov (od 67. Ben), Eraković, Dragović, Rodić (od 77. Gobeljić), Srnić, Kanga, Ivanić, Katai (od 76. Krstičić), Ohi (od 59. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Gobeljić, Đurić, Radulović, Sanogo, Krstičić, Stanković, Stanić, Motika, Ben, Pavkov.

Partizan: Stevanović, Vujačić, Menig, Rikardo, Zđelar, Jevtović (od 24. Holender (od 77. Milovanović)), Miljković (od 46. Lutovac), Jojić (od 77. Jović), Marković (od 59. Natho), Urošević, Miletić.

Rezerve: Popović, Saničanin, Natho, Holender, Živković, Milovanović, Terzić, Obradović, Jović, Lutovac, Smiljanić.

Od starta utakmice viđena je prilično otvorena igra na obe strane, a izabranici Dejana Stankovića nastojali su da mirnom pas igrom stvore opasnu priliku po gol protivnika. Prvo veliko uzbuđenje pred golom gostiju viđeno je već u 11. minutu. Katai je sjajno pronašao Ohija u kaznenom prostoru, norveški napadač se dobro snašao i primio loptu, međutim čuvar mreže gostiju je reagovao ispred snažnog centarfora i sprečio ga da promeni rezultat. Nastavili su crveno-beli sa odličnom igrom, što se isplatilo u 26. minutu utakmice. Nakon brzog kontra napada, Srnić je povukao loptu i proigrao Kataija, koji je izborio poziciju, i sa oko dvadeset metara fenomenalno šutirao i pogodio sam desni ugao gola na kom stoji Stevanović.

U 34. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Nakon brzo uizvedenog auta, Ohi je pokušao da uposli Kataija, ali Zvezdina „desetka“ nije uspela da stigne do te lopte, te se rezultat nije promenio. Dva minuta kasnije zapretili su i gosti, ali je Borjan u dva navrata fantastično intervenisao i sprečio goste da stignu do izjednačenja. Ponovo su naši prvotimci zapretili u 39. minutu. Kanga je uputio kvalitetan centaršut iz ugla, a na petercu je najbolji u skoku bio Katai, međutim, lopta je završila u rukama golmana gostiju.

Drugo poluvreme počelo je u dosta mirnijem ritmu, a crveno-beli fudbaleri su pretežno igrom po bokovima nastojali da ugroze gol protivnika. Uprkos dobroj igri naše ekipe, gosti su stigli do izjednačenja u 61. minutu preko Uroševića. Pojačali su ritam naši fudbaleri nakon izjednačenja, pa je već u 69. minutu ponovo moglo doći do promene rezultata. Prošao je Katai sjajno po desnom boku, i iz došta teške pozicije šutirao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Tri minuta kasnije, uspeo je Katai po drugi put da se upiše u listu strelaca. Nakon sjajne lopte Ivanića, sjajno se snašla Zvezdina „desetka“ i na fenomenalan način predribrala Miletića i pogodila za erupciju oduševljenja na punim tribinama Marakane.

Kakva utakmica za završnicu sezone! Pobeda u večitom derbiju i nova “dupla kruna”!

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama