Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Победа у вечитом дербију!

Фудбалери Црвене звезде савладали су вечитог ривала резултатом 2:1, у оквиру финалне такмице овосезонског Купа Србије, и на тај начин “дуплом круном” спустили завесу на ову сезону. Изабраници Дејана Станковића су током већег дела меча били бољи ривал на терену и имали контролу над дешавањима на терену. Прави „икс фактор“ у екипи црвено-белих био је Александар Катаи, који је још једном маестралном партијом био нерешива енигма за противничке фудбалере  и са два гола решио питање победника највеће утакмице у српском фудбалу. 

 

Црвена звезда – Партизан 2:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 30505.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Катаи у 26. и 72. минуту за Црвену звезду, а Урошевић у 61. минуту за Партизан.

Жути картони: Канга, Родић, Павков, Катаи, Крстичић (Црвена звезда), Марковић, Лутовац (Партизан).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков (од 67. Бен), Ераковић, Драговић, Родић (од 77. Гобељић), Срнић, Канга, Иванић, Катаи (од 76. Крстичић), Охи (од 59. Павков).

Резерве: Гордић, Гобељић, Ђурић, Радуловић, Саного, Крстичић, Станковић, Станић, Мотика, Бен, Павков.

Партизан: Стевановић, Вујачић, Мениг, Рикардо, Зђелар, Јевтовић (од 24. Холендер (од 77. Миловановић)), Миљковић (од 46. Лутовац), Јојић (од 77. Јовић), Марковић (од 59. Натхо), Урошевић, Милетић.

Резерве: Поповић, Саничанин, Натхо, Холендер, Живковић, Миловановић, Терзић, Обрадовић, Јовић, Лутовац, Смиљанић.

Од старта утакмице виђена је прилично отворена игра на обе стране, а изабраници Дејана Станковића настојали су да мирном пас игром створе опасну прилику по гол противника. Прво велико узбуђење пред голом гостију виђено је већ у 11. минуту. Катаи је сјајно пронашао Охија у казненом простору, норвешки нападач се добро снашао и примио лопту, међутим чувар мреже гостију је реаговао испред снажног центарфора и спречио га да промени резултат. Наставили су црвено-бели са одличном игром, што се исплатило у 26. минуту утакмице. Након брзог контра напада, Срнић је повукао лопту и проиграо Катаија, који је изборио позицију, и са око двадесет метара феноменално шутирао и погодио сам десни угао гола на ком стоји Стевановић.

У 34. минуту виђено је ново узбуђење. Након брзо уизведеног аута, Охи је покушао да упосли Катаија, али Звездина „десетка“ није успела да стигне до те лопте, те се резултат није променио. Два минута касније запретили су и гости, али је Борјан у два наврата фантастично интервенисао и спречио госте да стигну до изједначења. Поново су наши првотимци запретили у 39. минуту. Канга је упутио квалитетан центаршут из угла, а на петерцу је најбољи у скоку био Катаи, међутим, лопта је завршила у рукама голмана гостију.

Друго полувреме почело је у доста мирнијем ритму, а црвено-бели фудбалери су претежно игром по боковима настојали да угрозе гол противника. Упркос доброј игри наше екипе, гости су стигли до изједначења у 61. минуту преко Урошевића. Појачали су ритам наши фудбалери након изједначења, па је већ у 69. минуту поново могло доћи до промене резултата. Прошао је Катаи сјајно по десном боку, и из дошта тешке позиције шутирао, али је погодио само спољни део мреже. Три минута касније, успео је Катаи по други пут да се упише у листу стрелаца. Након сјајне лопте Иванића, сјајно се снашла Звездина „десетка“ и на феноменалан начин предрибрала Милетића и погодила за ерупцију одушевљења на пуним трибинама Маракане.

Каква утакмица за завршницу сезоне! Победа у вечитом дербију и нова “дупла круна”!

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама