Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda je šampion!

FK Crvena zvezda je šampion Srbije za sezonu 2021/22! Ovo je peta u nizu i ukupno 33. titula državnog prvaka za najtrofejniji klub u Srbiji.

 

Kruna na fenomenalnu sezonu izabranika Dejana Stankovića je stavljena i primarni cilj je ostvaren – titula prvaka Srbije! Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su tačno 100 bodova uz gol-razliku 95:19, što nas čini najefikasnijom ekipom u Superligi i to je pravi dokaz napadačkog stila igre kakav smo gajili tokom čitave sezone. Na ukupno 37 mečeva ostvarene su 32 pobede, uz četiri remija i poraz, a uspesi su se ređali na međunarodnoj sceni, gde smo napravili najveći uspeh još od Barija i plasirali se među 16 najboljih ekipa u Ligi Evrope.
 
Naredne sezone nas čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona, gde ćemo zahvaljujući sjajnim rezultatima koje smo postizali u petogodišnjem ciklusu koji je za nama, krenuti od trećeg kola kvalifikacija. Poslednja utakmica u sezoni čeka nas 26. maja kada ćemo se u finalu Kupa Srbije sastati sa večitim rivalom na našem stadionu od 18 časova i pokušati da odbranimo duplu krunu.
 
Najbolji strelac u Superligi kada je reč o fudbalerima našeg tima je Aleksandar Katai sa 24 gola, Mirko Ivanić je postigao 17, a El Fardu Ben je 13 puta pogodio. 
 
Osvajači šampionske titule za sezonu 2021/22: Milan Borjan, Miloš Gordić, Zoran Popović, Kristijano Pićini, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Radovan Pankov, Andrej Đurić, Milan Rodić, Andrija Radulović, Seku Sanogo, Gelor Kanga, Nenad Krstičić, Slavoljub Srnić, Nikola Stanković, Mirko Ivanić, Petar Stanić, Veljko Nikolić, El Fardu Ben, Aleksandar Katai, Filipo Falko, Rišairo Živković, Aksel Bakajoko, Nemanja Motika, Ohi Omojuanfo, Milan Pavkov, Luis Dioni, ali i fudbaleri koji su u međuvremenu napustili naš klub: Miloš Degenek, Srđan Babić, Njegoš Petrović, Željko Gavrić, Aleksa Vukanović, Nikola Krstović i Marko Lazetić. 
 
Kada je reč o stručnom štabu, tu su uz Dejana Stankovića još: Nebojša Milošević, Nikola Popović, Nenad Sakić, Nenad Milijaš, Vladimir Petrović, Vinćenco Saso, Pjerluiđi Brivio, Midorag Mladenović, Branislav Rajić, Federiko Panonćini, Marko Vasiljević, Nikola Todorić, Nikola Perišić, Goran Zuvić, Željko Vasojević, Petar Petrović, Ivan Jovanović, Goran Negić, Mirko Abramović, Stojan Milanović i Dragan Milanović.
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama