Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Voždovac 3:1 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Voždovca rezultatom 3:1, u okviru poslednjeg kola plej – ofa nacionalnog šampionata, i na taj način došli do 33, ujedno i pete uzastopne titule šampiona Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su tokom cele utakmice kontrolisali dešavanja na terenu, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji. Mrežu gostiju načeo je Aleksandar Katai nakon sjajnog centaršuta Gelora Kange posle kornera, a drugi gol na meču delo je Mirka Ivanića, koji je glavom pogodio na asistenciju El Fardu Bena. Tačku na meč stavio je Milan Borjan, golman koji je postigao prvenac u dresu s Crvene zvezde, bar kada je reč o golovima koji se statistički računaju, iako je već protiv Kopenhagena pogađao u penal-seriji.

 

Crvena zvezda – Voždovac 3:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 41300.

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Katai u 40, Ivanić u 54. i Borjan u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Milojević u 68. minutu za Voždovac.

Žuti kartoni: Gajić, Dragović (Crvena zvezda), Purtić (Voždovac).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo (od 85. Krstičić), Kanga, Ivanić (od 75. Srnić), Ben (od 85. Pavkov), Katai, Ohi (od 60. Pankov).

Rezerve: Gordić, Gobeljić, Pankov, Đurić, Radulović, Krstičić, Srnić, Stanković, Stanić, Motika, Pavkov.

Voždovac: Krunić, Milović, Lasickas, Mijailović (od 75. Novaković), Pantović, Đorđević (od 75. Ajdinović), Milojević, Purtić, Đurišić, Ćirković, Ivezić.

Rezerve: Vukašinović, M. Blagojević, Ćorković, Stanisavljević, Novaković, A. Blagojević, Beskorvajni, Ajdinović, Stoisavljević, Hajdin.

Izabranici Dejana Stankovića su ušli u utakmicu veoma direktno i od prvog minuta smo kontrolisali dešavanja na terenu. Dobra i agresivna igra došla je do izražaja u 10. minutu, kada je viđeno prvo veliko uzbuđenje na meču. Kanga je sjajno centrirao preko odbrane na drugu stativu, Ohi se dobro snašao i glavom spustio za Kataija, koji je iz dosta teške pozicije dobro šutirao, ali je lopta završila u gol autu. Nastavili su crveno-beli da prete, pa je tako u 19. minutu viđeno novo uzbuđenje pred golom gostiju. Ponovo je Kanga uputio kvalitetan centaršut u kazneni prostor, lopta se odbila do Ivanića koji je smirio loptu i sa ivice šesnaesterca snažno „opalio“, međutim preko gola.

Prilike su nastavile da se nižu, pa je tako u 22. minutu moglo doći do promene rezultata. Rodić je sjajno centrirao sa levog boka duboko u kazneni prostor, gde je Ohi bio najviši u skoku, ali je lopta završila u rukama golmana gostiju. U 34. minutu malo je nedostajalo Ohiju da donese zasluženu prednost našem timu. Kanga je sjajno centrirao u šesnaesterac, Katai je nadskočio čuvara i glavom spustio pred gol, a norveškom internacionalcu je malo nedostajalo da sprovede loptu u mrežu. U 39. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Ben je odlično centrirao, Katai je sjajno skočio i šutirao glavom u prvi ugao, a lopta je na putu do gola zakačila jednog defanzivca gostiju i završila u korneru. Već nakon udarca iz ugla, trud crveno-belih se isplatio. Kanga je fantastično centrirao na prvu stativu, a maestralni Aleksandar Katai je fenomenalno skočio i glavom poslao loptu iza leđa Krunića, za pravu erupciju oduševljenja na punim tribinama Marakane. Pred kraj prvog dela igre, zapretio je i Sanogo. Sačekao je vezni fudbaler odbijanac na ivici kaznenog prostora i levom nogom gađao u dalji ugao, ali je lopta završila pored leve stative.

Drugo poluvreme počelo je u istom ritmu, a novo uzbuđenje viđeno je u 54. minutu. Ben je fantastično centrirao u samo „srce“ kaznenog prostora, a Ivanić je na sjajan način dočekao loptu i glavom je poslao u bliži ugao, za veliku radost više od 40 hiljada ljudi na stadionu koji su neprestano mahali barjacima. Prilike su nastavile da se ređaju kao na traci u nastavku, pa je četiri minuta kasnije i Ben mogao da se upiše u listu strelaca. Sjajno je reprezentativac Komorskih ostrva gađao golmanov ugao iz slobodnjaka, ali je čuvar mreže gostiju uspeo da odbrani i skrene loptu. Nekoliko trenutaka kasnije malo je nedostajalo da Gajić povisi rezultat. Nakon gužve pred golom protivnika, desni bek crveno-belih je kao brzi voz naleteo na “odbijanac” i snažno „pucao“, ali je ovog puta prečka bila saveznik gostujuće ekipe.

Već u narednom minutu izabranici Dejana Stankovića su ponovo zapretili. Ivanić je sjajno sa desnog boka pronašao Bena na drugoj stativi, ali je Zvezdin napadač u padu pogodio samo spoljni deo mreže, te se rezultat nije promenio. Gosti su uspeli da smanje rezultat u 68. minutu, nakon što je Milojević pogodio. Tačku na meč stavio je Milan Borjan, golman koji je postigao prvenac u dresu s Crvene zvezde, bar kada je reč o golovima koji se statistički računaju, iako je već protiv Kopenhagena pogađao u penal-seriji.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama