Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda porazom završila sezonu

Vaterpolistkinje Crvene zvezde završile su sezonu, pošto su pretrpele poraz u revanš utakmici finalne serije plej-ofa. Posle trijumfa u Novom Sadu, Vojvodina je bila bolja i na Dorćolu i slavila je rezultatom 12:11 (4:3, 3:4, 2:1, 3:3).

Tokom cele utakmice vodila se egal borba. Vojvodina je povela, da bi se potom u prvih osam minuta igralo gol za gol. U nastavku se razigrala Sesilija Diaz Mesa, koja je sa tri vezana gola preokrenula rezultat. Međutim, posle nekoliko minuta igre bez golova i sa greškama na obe strane, Vojvodina je poravnala i na poluvremenu je bilo 7:7.

Gostojući sastav je u trećoj četvrtini prvi put stekao dva gola prednosti (9:7). Međutim, crveno-bele su preko Andree Gašić smanjile do početka odlučujuće četvrtine, a ista igračica je imala još dve prilike da donese izjednačenje, ali nije bila precizna.

Sesilija Diaz MesaPri vođstvu Vojvodine od 10:9, Zvezda nije iskoristila peterac i priliku da izjednači, što su Novosađanke odmah kaznile i povele 11:9 tri minuta pre kraja. Ana Mamoglu je nešto kasnije smanjila zaostatak, a ista igračica bila je ubrzo sigurna i iz peterca, pa je dva minuta pre kraja utakmice bilo nerešeno (11:11). Ušlo se u poslednji minut, Vojvodina je imala napad, a 38 sekundi pre kraja Novosađanke su dobile igračicu više, što su uspele i da iskoriste i u završnici meča stignu do pobede.

Igračice Taša 2000 napravile su pravi podvig, pošto su u revanšu serije za treće mesto pobedile mnogo iskusniji Partizan rezultatom 6:5 i tako su izborile majstoricu, koja će se igrati sledećeg vikenda. Posle izuzetno neefikasnog prvog poluvremena i vođstva Partizana od 1:0, Taš je preokrenuo u trećem periodu, a posle goleade u četvrtoj četvrtini igračice Ivane Ćorović su sačuvale prednost.

Crvena zvezda – Vojvodina 11:12 (3:4, 4:3, 1:2, 3:3)
CRVENA ZVEZDA: Lazić, Pejčić, Lukić, Teodorović, I.Lujić 1, Mamoglu 3, Todorovski, Šarac, Mesa 3, Ilić 2, Gašić 2, Zelić, Dimitrijević. Trener: Filipić.

VOJVODINA: Travar, Švec, Avdić 5, Banjac, Pantović, Pavlin,Popov, Amliaeva 4, Damnjanović 1, Kamzaeva 2, Moćan, Kosmo .Trener: Drezgić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama