Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели спремни за меч број 2 у Љубљани

Кошаркаши Црвене звезде мтс налазе се од суботе у Љубљани, где их у понедељак очекује други меч полуфиналне серије регионалне лиге са екипом Цедевита Олимпије.

Меч број 2 у овој серији игра се у дворани Стожице од 18 и 30 часова, а евентуалном победом у понедељак, екипа Црвене звезде пласирала би се у финале након уводног тријумфа у хали Александар Николић у четвртак резултатом 93:82.

Пред 6500 гледалаца у првом мечу ове серије одличну утакмицу одиграо је практично цео тим предвођен Луком Митровићем и Николом Калинићем. Следи друга утакмица у којој ће предност домаћег терена имати екипа Цедевита Олимпије, али нема сумње да ће као и много пута до сада екипа Црвене звезде имати велику подршку у Љубљани од стране бројних присталица нашег клуба.

Тренер Дејан Радоњић пред овај меч каже:

– Очекује нас други меч ове полуфиналне серије, и апсолутно смо свесни великог искуства и квалитета који поседује екипа Цедевита Олимпије. Имају озбиљан нападачки потенцијал и доста играча са пуно поена у рукама. Ми свакако морамо да будемо на другој утакмици у Љубљани бољи у одређеним сегментима игре у односу на први меч у Београду. Играчи Цедевита Олимпије као домаћини имаће и подршку навијача у Љубљани, а на нама је да у таквом амбијенту будемо спремни да наша енергија, концентрација и одговорност у игри буду на адекватном нивоу како би одиграли добру утакмицу у понедељак.

Огњен Добрић: – Знамо да нас чека тешка утакмица против мотивисаног ривала који има свој квалитет и немало искуство. Играју пред својим навијачима, на свом терену и сигурно ће желети да врате серију у Београд. Поред додатне енергије коју ће им дати подршка са трибина, Цедевита Олимпија је екипа која у својим редовима има изванредне индивидуалце и нападаче који свакоме могу да убаце када су у добром ритму пуно поена. Ми желимо да одиграмо чврсто у одбрани, да се боримо за сваку лопту и да одговоримо на енергију и агресивну игру домаћина. Позивам и наше навијаче да дођу и пруже нам подршку у понедељак увече у Љубљани, као што су то чинили и на утакмицама у Љубљани и Новом Месту претходних сезона, јер се зна да имамо велики број наших навијача у Словенији – рекао је Добрић.

У зависности од исхода друге полуфиналне утакмице у Љубљани, али и исхода друге серије биће и познато када се играју евентуални наредни мечеви (мајсторице или старт финалне серије).

Ово ће бити осми меч два клуба од када је фузијом клуб пресељен у Љубљану 2019.године и игра под називом Цедевита Олимпија. Тренутни скор је 6-1 за црвено беле који су у последњем мечу у Словенији у драматичној завршници славили 83:82.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама