Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Да задржимо фокус до краја

ЦЗБГ Портал — Дејан Станковић — 752022
Дејан Станковић на једној од утакмица
Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 30 минута гостовати Напретку у Крушевцу у оквиру шестог кола плеј-офа националног првенства, а очекивања пред још један тежак меч изнео је шеф стручног штаба црвено-белих – Дејан Станковић.

 

– Екипа игра доста добро. Одлучно играју у овом плеј-офу, али још није крај. Једноставно, овај фокус, овај однос и овакав ритам морамо да задржимо до краја. Проласком у финале купа, као што смо и причали, извукли смо максималан број утакмица у сезони на нашу велику срећу и задовољство, али и на срећу наших навијача, који су увек ту, што су показали и против Новог Пазара. Тако да, сви заједно идемо ка нашем циљу. Чека нас незгодно гостовање. Морам бити искрен и рећи да Напредак у овом плеј-офу није остварио победу, нити постигао гол, али то не треба да нас заварава нити опушта. Увек је то незгодно и тешко гостовање. Увек када играш ван Маракане је доста теже. Очекујем само озбиљан приступ од првог минута, као што смо то радили у последњих неколико утакмица – почео је Станковић.
 
Сутрашњи противник наше екипе није постигао гол у последњих пет мечева, али према речима шефа струке, то не треба да узнемири наш тим.
 
– Видео сам то кроз натписе, када смо радили скаутинг и припремали утакмицу. Подаци и бројеви никад не лажу, али као што сам рекао, не треба да се оптерећујемо тиме.
 
Иако многи сматрају да је титула сигурна два кола пре краја, Станковић је истакао да то неће успавати наше играче.
 
– Играчи су свесни целе ситуације, и неће се успавати. Ко може да се успава, када си направио такав успех до сада, да си био на минус пет, а сада си на плус два. Како да се успавамо. Не видим разлог за тим, нити желимо да се успавамо. Напротив, остаћемо будни до краја.
 
Дотакао се Станковић и здравственог билтена, и истакао, да су, за сада, сви играчи на располагању.
 
– За сада, нико не пропушта гостовање у Крушевцу.
 
На питање да ли то што ривал не зна за гол у плеј-офу може утицати на промену голмана, шеф струке црвено-белих је кратко одговорио.
 
-Не.
 
Поменуо је Мистер и противничког капитена, Сашу Марјановића, о коме је имао речи хвале.
 
– Саша је постигао тај погодак који је Напретку обезбедио да уђе у плеј-оф. Не знам како би било да је Напредак ишао да игра плеј-аут. Да ли би им било теже, сигурно да би. Уз дужно поштовање, он је најталентованији и најбољи играч Напретка. Капитен, момак који феноменално игра фудбал и лепо га је гледати на терену. Има тај чист суви квалитет и прави разлику.
 
Иако и Звездини „бонуси“ бележе сјајне партије, Станковић је истакао да они сутра неће почети утакмицу.
 
– Неће момци почети, то је сигурно. Иако они чине део ростера и део нашег тима, идемо са провереним снагама, са најјачим тимом. Не могу да кажем да са њима не би били најјачи, али сигурно да хијерархија постоји.
 
Говорио је Станковић и о предстојећем финалу националног купа, али и нагласио да је циљ јасан.
 
– Као што каже Жозе Мурињо – Финала нису за играње, финала су за побеђивање, тако да где год да играмо, нама је јасан циљ – закључио је Станковић.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама