Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Novi Pazar 8:0 (5:0)

Fudbaleri Crvene zvezde se savladali ekipu Novog Pazara rezultatom 8:0, u okviru polufinala Kupa Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su od samog početka meča diktirali ritam utakmice, a već u uvodnom delu meča pitanje pobednika bilo je rešeno, jer je pet golova postignuto u intervalu od 17 minuta. El Fardu Ben je načeo mrežu gostiju u šestom minutu nakon sjajne lopte Pavkova, a već u 12. minutu i Ohi Omojuanfo se upisao u strelce pogotkom sa bele tačke. Već u 15. minutu na semaforu je stajalo 3:0, nakon što je Milan Pavkov majstorski pogodio, a pet minuta kasnije, Ohi Omojuanfo se po drugi put upisao u strelce. Svega tri minuta kasnije, maestralno je šutirao i Mirko Ivanić i pogodio malu mrežu, a nakon toga u strelce se upisalo i  Zvezdino dete, Nikola Stanković, postigavši sa bele tačke prvenac za seniorski tim crveno-belih. Potom je sjajno pogodio i Petar Stanić, fenomenalnim pogotkom sa distance u 81. minutu. Konačan rezultat postavio je Stanković u 89. minutu nakon lepe asistencije Motike. Crvena zvezda se ovim trijumfom plasirala u finale Kupa Srbije, gde ćemo 26. maja odmeriti snage sa večitim rivalom.

 

Crvena zvezda – Novi Pazar 8:0 (5:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Miloš Milanović.

Strelci: Ben u 6, Ohi u 12. (iz jedanaesterca) i 20, Pavkov u 15, Ivanić u 23, Stanković u 59. (iz jedanaesterca) i 89, i  Stanić u 81. minutu.

Žuti kartoni: Zimonjić, Čečarić, Jović (Novi Pazar).

Crvena zvezda: Borjan, Pićini, Dragović (od 62. Gobeljić), Pankov, Rodić (od 46. Radulović), Srnić (od 46. Stanković), Kanga, Ben, Ivanić (od 62. Stanić), Ohi (od 46. Motika), Pavkov.

Rezerve: Popović, Gajić, Gobeljić, Eraković, Radulović, Sanogo, Krstičić, Stanković, Stanić, Falko, Motika.

Novi Pazar: Vujanac, Vlajković (od 46. Kiković), Rubežić, Delimeđac, Islamović (od 46. Mihailović), Joksimović (od 46. Pavišić), Zimonjić, Jović (od 70. Trtovac), Lončar (od 62. Jokić), Dimić, Čečarić.

Rezerve: Kahrimanović, Kiković, Trtovac, Mujezinović, Jokić, Pavišić, Nikčević, Maksimović, Mihailović, Alić, Tirno.

Izabranici Dejana Stankovića su furiozno ušli u utakmicu, a prvo veliko uzbuđenje viđeno je već u drugom minutu. Posle kombinacije na levom boku su Rodićem, Kanga je sjajno centrirao na drugu stativu, Dragović se sjajno kretao i glavom gađao, ali je lopta završila preko gola. Već dva minuta kasnije crveno-beli su ponovo zapretili. Sjajno je Kanga centrirao na drugu stativu, a Pavkov je iz trka šutirao glavom, međutim, u golmana gostiju. Pritisak našim fudbalera isplatio se u šestom minutu. Pavkov je sjajno uposlio Bena, koji je utrčao u prostor i u situaciji „jedan na jedan“ maestralno prebacio Vujanca za zasluženu prednost naše ekipe.  U 11. minutu viđeno je novo veliko uzbuđenje. Rodić je centrirao u peterac gde se Ohi dobro snašao i šutirao glavom, a Zimonjić je igrao rukom, te je glavni arbitar posle konsultacije sa VAR sobom dosudio jedanaesterac. Kraj lopte je stao norveški internacionalac, namestio se i mirno poslao loptu u desnu stranu gola.

Prilike su nastavile da se ređaju kao na traci, a već u 15. minutu na semaforu je stajalo 3:0 u korist ekipe Dejana Stankovića. Pavkov je posle dodavanja Ohija prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, i volej udarcem snažno „opalio“ uz desnu stativu. Pet minuta kasnije, Ohi je uspeo da po drugi put zatrese mrežu gostiju. Nakon nespretne reakcije defanzivne linije protivnika, Zvezdin napadač se našao na pravom mestu i lako poslao loptu u praznu mrežu. Nastavili su crveno-beli da atakuju na gol gostujućeg tima, a u 23. minutu naši momci su ponovo stigli do pogotka. Ivanić je primio loptu na ivici kaznenog prostora od Bena, namestio se i fenomenalno desnom nogom plasirao loptu uz dalju stativu, u malu mrežu pored nemoćnog golmana gostiju. Pred kraj poluvremena je dobro zapretio Pavkov, ali bez sreće u završnici. 

Drugi deo utakmice počeo je dosta mirnije, a crveno-beli su kroz pas igru nastojali da dođu do nove prilike za gol. Strateg našeg tima promešao je karte na startu drugog poluvremena, pa su se tako na terenu našli i mladi Staković, Radulović i Motika. Prvo veliko uzbuđenje u nastavku, viđeno je u 58. minutu. Pićini je sjajno probio po desnom boku, a Jović je nepropisno startovao, te je glavni arbitar bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Priliku da šutira, dobilo je dete našeg kluba, mladi Nikola Stanković. Stao je kraj lopte Zvezdin biser, namestio se i smireno matirao Vujanca za prvenac u dresu voljenog kluba. U 75. minutu zapretio je i Kanga iz slobodnog udarca, ali je njegov šut sa dvadesetak metara završio pored gola. Pogodio je i Stanić u 81. minutu. Nakon dobrog napada talentovani fudbaler je izborio poziciju i sa sa dvadesetak metara fenomenalno šutirao u dalji ugao, za ubedljivih 7:0. Konačan rezultat postavio je Stanković u 89. minutu. Motika je sjajno istrčao kontru i uposlio talentovanog fudbalera, koji je ušao u kazneni prostor i pogodio u bliži ugao.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama