Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Нови Пазар 8:0 (5:0)

Фудбалери Црвене звезде се савладали екипу Новог Пазара резултатом 8:0, у оквиру полуфинала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића су од самог почетка меча диктирали ритам утакмице, а већ у уводном делу меча питање победника било је решено, јер је пет голова постигнуто у интервалу од 17 минута. Ел Фарду Бен је начео мрежу гостију у шестом минуту након сјајне лопте Павкова, а већ у 12. минуту и Охи Омојуанфо се уписао у стрелце поготком са беле тачке. Већ у 15. минуту на семафору је стајало 3:0, након што је Милан Павков мајсторски погодио, а пет минута касније, Охи Омојуанфо се по други пут уписао у стрелце. Свега три минута касније, маестрално је шутирао и Мирко Иванић и погодио малу мрежу, а након тога у стрелце се уписало и  Звездино дете, Никола Станковић, постигавши са беле тачке првенац за сениорски тим црвено-белих. Потом је сјајно погодио и Петар Станић, феноменалним поготком са дистанце у 81. минуту. Коначан резултат поставио је Станковић у 89. минуту након лепе асистенције Мотике. Црвена звезда се овим тријумфом пласирала у финале Купа Србије, где ћемо 26. маја одмерити снаге са вечитим ривалом.

 

Црвена звезда – Нови Пазар 8:0 (5:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Бен у 6, Охи у 12. (из једанаестерца) и 20, Павков у 15, Иванић у 23, Станковић у 59. (из једанаестерца) и 89, и  Станић у 81. минуту.

Жути картони: Зимоњић, Чечарић, Јовић (Нови Пазар).

Црвена звезда: Борјан, Пићини, Драговић (од 62. Гобељић), Панков, Родић (од 46. Радуловић), Срнић (од 46. Станковић), Канга, Бен, Иванић (од 62. Станић), Охи (од 46. Мотика), Павков.

Резерве: Поповић, Гајић, Гобељић, Ераковић, Радуловић, Саного, Крстичић, Станковић, Станић, Фалко, Мотика.

Нови Пазар: Вујанац, Влајковић (од 46. Киковић), Рубежић, Делимеђац, Исламовић (од 46. Михаиловић), Јоксимовић (од 46. Павишић), Зимоњић, Јовић (од 70. Тртовац), Лончар (од 62. Јокић), Димић, Чечарић.

Резерве: Кахримановић, Киковић, Тртовац, Мујезиновић, Јокић, Павишић, Никчевић, Максимовић, Михаиловић, Алић, Тирно.

Изабраници Дејана Станковића су фуриозно ушли у утакмицу, а прво велико узбуђење виђено је већ у другом минуту. После комбинације на левом боку су Родићем, Канга је сјајно центрирао на другу стативу, Драговић се сјајно кретао и главом гађао, али је лопта завршила преко гола. Већ два минута касније црвено-бели су поново запретили. Сјајно је Канга центрирао на другу стативу, а Павков је из трка шутирао главом, међутим, у голмана гостију. Притисак нашим фудбалера исплатио се у шестом минуту. Павков је сјајно упослио Бена, који је утрчао у простор и у ситуацији „један на један“ маестрално пребацио Вујанца за заслужену предност наше екипе.  У 11. минуту виђено је ново велико узбуђење. Родић је центрирао у петерац где се Охи добро снашао и шутирао главом, а Зимоњић је играо руком, те је главни арбитар после консултације са ВАР собом досудио једанаестерац. Крај лопте је стао норвешки интернационалац, наместио се и мирно послао лопту у десну страну гола.

Прилике су наставиле да се ређају као на траци, а већ у 15. минуту на семафору је стајало 3:0 у корист екипе Дејана Станковића. Павков је после додавања Охија прихватио лопту на двадесетак метара од гола, и волеј ударцем снажно „опалио“ уз десну стативу. Пет минута касније, Охи је успео да по други пут затресе мрежу гостију. Након неспретне реакције дефанзивне линије противника, Звездин нападач се нашао на правом месту и лако послао лопту у празну мрежу. Наставили су црвено-бели да атакују на гол гостујућег тима, а у 23. минуту наши момци су поново стигли до поготка. Иванић је примио лопту на ивици казненог простора од Бена, наместио се и феноменално десном ногом пласирао лопту уз даљу стативу, у малу мрежу поред немоћног голмана гостију. Пред крај полувремена је добро запретио Павков, али без среће у завршници. 

Други део утакмице почео је доста мирније, а црвено-бели су кроз пас игру настојали да дођу до нове прилике за гол. Стратег нашег тима промешао је карте на старту другог полувремена, па су се тако на терену нашли и млади Стаковић, Радуловић и Мотика. Прво велико узбуђење у наставку, виђено је у 58. минуту. Пићини је сјајно пробио по десном боку, а Јовић је непрописно стартовао, те је главни арбитар без размишљања показао на белу тачку. Прилику да шутира, добило је дете нашег клуба, млади Никола Станковић. Стао је крај лопте Звездин бисер, наместио се и смирено матирао Вујанца за првенац у дресу вољеног клуба. У 75. минуту запретио је и Канга из слободног ударца, али је његов шут са двадесетак метара завршио поред гола. Погодио је и Станић у 81. минуту. Након доброг напада талентовани фудбалер је изборио позицију и са са двадесетак метара феноменално шутирао у даљи угао, за убедљивих 7:0. Коначан резултат поставио је Станковић у 89. минуту. Мотика је сјајно истрчао контру и упослио талентованог фудбалера, који је ушао у казнени простор и погодио у ближи угао.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама