Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Нема умора, јер смо свесни циља

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 30 минута одмерити снаге са екипом Новог Пазара у оквиру полуфинала Купа Србије, а шеф стручног штаба Дејан Станковић, као и његови пулени спремно дочекују сутрашњи меч.

– Неће бити тешко спремити играче за оно што следи, цела година је таква, доста утакмица, већ 52 ове сезоне и свесни смо шта нам доноси сутрашњи резултат при остваривању циљева. Умор се брзо преброди, свака следећа утакмица је најбитнија, тако да ћемо бити спремни за сутра. Што се тима тиче, направићемо неку ротацију сигурно, има момака који су спремни и орни да играју, као и сви остали, али видећемо данас после тренинга ситне детаље. Има пар њих који се жале на лакши замор или повреду, не верујем да ћу ризиковати са њима, али сачекајмо још мало. Сан сваког тренера је да му екипа „отвори“ меч на почетку, али ово је нокаут фаза такмичења и утакмица се игра 90 минута. Да ли ћемо ривала „сломити“ на почетку, средини или крају није толико важно, али пролазак у финале јесте – почео је Станковић.

Хвали Мистер узлазну форму нашег наредног ривала.

– Нови Пазар у последње време одлично игра на резултат, организовани су, направили су огроман искорак ка остварењу циљева, а то је опстанак у Суперлиги и то изгледа много добро. Колега Сивић је остварио позитиван утицај на игру Новог Пазара. Имали су проблеме, мењали, али доласком старијег колеге који је много таквих ситуација прошао и неко је ко верује у свој рад, то је дошло на своје и очекујем лепо надмудривање. Ово је једна утакмица, а када је такав случај, онда је то незгодно, поготово ако се преписује да смо већ добили, онда постаје два пута теже. Међутим, играмо на нашем стадиону, пред нашим навијачима, за које из срца желим да их буде што више, јер се полако приближавамо крају и наши момци су заслужили подршку. Још једна утакмица у низу ка нашем циљу. Да ће бити тешко – хоће, а од нас зависи колико.

Уколико сутра после 90 минута буде нерешен резултат, приступиће се извођењу једанаестераца.

– Сваки дан тренирамо, вежбамо пенале, слободњаке, прекиде и свакакве ситуације које могу да нам донесу бољитак. Ако дође до пенала, имаћемо спремни извођаче.

Пред претходну утакмицу са Радничким, Станковић је исказао веру у то да ће Охи постићи гол, а и пред овај меч је имао само речи хвале за норвешког нападача.

– „Типовао“ сам на Охија, јер верујем у њега. Сви верујемо у њега, јер је доступан и лојалан групи. Дође моменат нападачима да их неће гол, нису у ритму и слично, а Охију је требало мало времена да се врати. Очекујем ефикасност од свих који буду играли.

Транспарент са претходне утакмице гласио је – Биг Бен, биг тен, односећи се на то да је нападач са Комора ушао у Звездину историју и постао 10. најбољи стрелац икада, када је реч о нашем клубу.

– Свако ко долази у Звезду, да ли као играч, тренер, функционер, жели да се златним словима упише у историју. Бен је то урадио и надам се да неће бити једини који ће исписати нову историју и златним словима се уписати у Звездине књиге. Он све то заслужује.

У финалу Лиге Европе играће Ајнтрахт из Франкфурта и Глазгов Ренџерс, добро познат ривал.

– Нико ме из Ајнтрахта није контактирао, али вероватно су гледали наше мечеве, анализирали. Биће то добро финале, остаје жал, али идемо ка новим циљевима – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама