Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Pobeda u Berlinu za oproštaj od Lige šampiona

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su i u Berlinu domaći Špandau, u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, golom Veljka Tankosića šest sekundi pre kraja utakmice – 12:11 (3:2, 3:3, 3:4, 3:2).

Dejan Savić je ostvario prvi trijumf u Ligi šampiona od velikog finala protiv Juga na Banjici i osvaja evropske krune, 1.juna 2013.godine.

Crvena zvezda je od samog starta imala prednost u Berlinu, koju su doneli Subotić i Tankosić. Čiru je na isteku petog minuta pogodio za Špandau, a Basara i Kolod postavili konačnih 2:3 posle osam minuta igre.

U drugom periodu tok meča se odvijao u igri gol za gol. Strelcki i Rađen su otvorili četvrtinu golovima, Dedović i Tkač su pogađali za Špandau i doneli prvu prednost svojoj ekipi, da bi u u finišu centarski tandem Pješivac i Vukićević vratio prednost našem timu pred poluvreme, 5:6.

Dedović, a zatim i Kolod, novim golovima su iskoristili igrača više za novi preokret, Smiljević je dobio treće isključenje, ali je uspeo Subotić da poravna rezultat, (7:7). Želeo je i Špandau da se na svom bazenu od elitnog takmičenja oprosti pobedom. Novi igrač više i novi gol Koloda, Radović uzvraća na isti način i istom merom, a do kraja pogađaju i Strelecki i Subotić za 9:9.

Subotić je nastavio seriju i četvrtim golom, iz peterca, Dedović postigao treći gol i iskoristio novog igrača više, a Ivan Basara doneo prednost pred finiš. Usledio je gol Restovića za 11:11 44 sekunde pre isteka vremena, a Dejan Savić je pozvao tajm-aut posle isključenja Streleckog na 27 sekundi do kraja. Uspeo je Tankosić da bude brži od sirene i savlada Lasla Bakšu za drugu pobedu i sedmi bod našeg tima.

Najefikasniji sa četiri gola bio je Subotić, Tankosić i Basara su pogađali dva puta, Rađen, Vukićević, Pješivac i Radović po jednom.

ŠPANDAU 04 – CRVENA ZVEZDA 11:12 (2:3, 3:3, 4:3, 2:3)
Berlin, bazen: „Šenenberg“. Gledalaca: 300.

ŠPANDAU 04: Bakša, Čiru 1, Božić 1, Ćuk, Tkač 1, Jungling, Strelecki 2, Dedović 3, Sekulić, Kolod 2, Restović 1, Perikas, Verne. Trener: Petar Kovačević

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Smiljević, Marković, Subotić 4(1), Milojević, Pješivac 1, Basara 2, Rađen 1, Vukićević 1, Gardašević, Radović 1, Ivanović. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama