Кошарка Кошарка/Вести

Калинић: Много ће нам значити подршка са трибина, као и увек!

Никола Калинић обележио је регуларни део сезоне у регионалној лиги. У тешкој сезони у којој су бројне обавезе али и проблеми који су пратили наш тим, преброђени на најбољи могући начин.

Начином на који је играо са тимом и за тим, изгарао и борио се, популарни Калина се издвојио као играч који увек даје 100 посто и тиме појачао утисак који важи од раније – да је борац и ратник који се увек труди да да свој максимум.

У интервјуу за клупски сајт, Калинић прво резимира регуларни део сезоне у коме су црвено бели успели да осигурају прво место и предност домаћег терена.

Од ситуација да је тим већ у октобру и пре Нове Године играо и по 12 утакмица на месечном нивоу, практично свака два дана, због обавеза клубова у тамичењима ЕКА и новом плаy ин формату, црвено бели су последњу утакмицу 23.априла против екипе Игокее. Тронедељна пауза у току сезоне и пред одлучујуће мечеве је прилично дуг период. Како су протекли претходни дани?

– Јесте помало чудна ситуација са дужом паузом, али не могу да кажем да нам негде није пријала пре свега да мало одморимо, да покушамо да залечимо неке повреде, и да се лепо спремимо, скаутирамо противника и уђемо у те мечеве потпуно спремни. Почиње најважнији део сезоне – није остало још много 10-15 утакмица и сада правимо базу за та најважнији јуриш! Први део је прошао у мањем одмору, а други… знате тренера Радоњића: тренинг, тренинг, тренинг, тренинг…

Регуларни део сезоне је био врло захтеван и тежак. Посебно у околностима и ситуацијама у којима смо се ми налазили. Како си видео 26 кола регуларног дела „испреплетаних“ повредама, паузом због ковидом, тешким распоредом у Евролиги и бројним обавезама и утакмицама?

– Једна тешка сезона са пуно непредвиђених околности, повреде, корона, много тога што нам је компликовало ситуацију, почев од предсезоне и повреде Ерона Вајта у Минхену. Али можемо бити задовољни, у свакој утакмици смо били достојан противник, имали смо великих победа, неких пораза, али заиста мислим да је све ово што смо учинили неки „плафон“ да све изнад тога није можда било реално. Недостајало нам је у неким тренуцима мало среће, искуства, али свакако да не можемо да будемо незадовољни учинком у свим такмичењима.

Проглашен си за најкориснијег играча лиге која је била прилично изједначена, и као део екипе за коју важи да игра тимски:

– Индивидалне титуле и награде пријају, али ништа не мењају, нити вреде ако се не окитиш трофејима! Играли смо као екипа чврсто, тимски. То нас је красило ове сезоне, избор за МВП је увек контраверзан, свако има своје фаворите, ако се гледа учинак екипе која је прва на табели то је једна страна, ако се гледа индивидуални учинак неких играча у сезони онда су то Брајс Џонс или Камењаш.

Следе борбе за трофеје. Први противник је екипа Цедевита Олимпије. Искусна екипа са пуно квалитетних играча. Шта можемо да очекујемо од те серије?

– Екипа Цедевита Олимпије? Изузетно искусни, квалитетни и талентовани. Желимо да их уведемо у наш ритам, да играмо нашу игру. Показали су ове сезоне да могу свакога да победе. Морамо да одиграмо концентрисано и чврсто. Формат у коме се у полуфиналу игра на две победе, и врло је једоставно, нема великог простора за грешку.

Формат регионалне лиге који си поменуо, посебно у полуфиналу. Та серија игра се на две добијене утакмице, изборили смо се за предност домаћег терена и оно што је много пута доносило превагу и предност – домаће навијаче и бучну атмосферу са трибина…

– Сигурно да је предност домаћег терена врло важна, са подршком са трибина и нашим навијачима који су нас бодрили током читаве сезоне, то ће нам много значити као и увек! Позвао бих да дођу да нас подрже, да дају и они све од себе да нам помогну и да успемо да пласирамо у финале – рекао је Никола Калинић.

Карте за први меч полуфинала који је на програму у четвртак од 19 часова у хали Александар Николић налазе се у продаји по стандардним ценама од петка. Дођите и подржите екипу у утакмици која је од велике важности!

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама