Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolistkinje izgubile od Olimpije iz Košica

CZBG Portal — Tijana Lukić
Vaterpolistkinja Zvezde Tijana Lukić u akciji

Vaterpolistkinje Crvene zvezde nisu uspele da se plasiraju u finale završnog turnira Dunav lige, pošto su u polufinalu poražene od Olimpije iz Košica rezultatom 15:11 (3:1, 3:1, 3:5, 6:4). Zvezda ima za čime da žali, pošto čak četiri peterca nije iskoristila i da je na početku povela 2:0 verovatno bi tok utakmice bio drugačiji.

Ovako, crveno-bele će se u borbi za treće mesto, u nedelju od 11 sati i 30 minuta, sastati sa domaćom Vojvodinom, koja je u drugom polufinalu izgubila od Senteša 10:5.

Zvezda je u prvih 70 sekundi utakmice imala dve prilike da iz peterca povede, ali Ana Mamoglu i Hristina Ilić nisu uspele da iskoriste to što je Sesilija Diaz Mesa sjajno iznudila te dve šanse. Usledila je kazna na drugoj strani, Olimpija je posle nekoliko minuta povela 3:0 i do kraja nije ispuštala prednost. Do kraja prvog perioda Ilić je smanjila zaostatak, ali Zvezda nije uspela da se trgne, pošto je i na otvaranju druge četvrtine promašila peterac. Olimpija je nastavila sa odličnom igrom i stekla je četiri gola prednosti na poluvremenu (6:2).

Tek u završnici treće četvrtine crveno-bele su ozbiljnije pripretile. Najpre je Tijana Lukić sa dva gola smanjila na 8:6, a potom je i Diaz Mesa bila precizna i Zvezda je prišla na gol minusa. Ipak, klub iz Košica je odbio taj nalet, vratio je „+3“ i do kraja nije bilo veće neizvesnosti.

Tijana Lukić je bila najefikasnija sa četiri gola, dok je Sesilija Diaz Mesa postigla tri, uz čak četiri iznuđena peterca. Po dva puta su precizne bile Ana Mamoglu i Hristina Ilić.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama